Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mára si v Ostravě zaběhl vynikající úvodní čas halové sezóny na šedesátce.

Ve čtvrtek 5.12.2019 proběhlo letošní vyvrcholení Středoškolského atletického poháru, které se uskutečnilo v ostravské atletické hale. Mezi soutěžícími nechyběli ani zástupci Gymnázia Jiřího z Poděbrad, kteří se již po třetí v řadě kvalifikovali jako vítězové této školní soutěže ve Středočeském kraji.

1rehak2.jpg

Do bojů na 60 metrů dnes nastupoval Marek Řehák, který byl papírovým favoritem a svoji roli do puntíku splnil, když všechny své rivaly porazil!

60.jpg

Veškeré ukazatele nám před tímto závodem napovídaly, že výkon zde bude dobrý. Ačkoliv jsme ještě stále ve fázi přípravného období, poradil si Marek velice slušně s výběhem z bloků a potom už bylo evidentní, že přípravu jsme naplánovali správným směrem.

1rehak1.jpg

Projevem velká lahoda na oko - nechyběl rytmus, čisté linie a velmi pozitivně hodnotím odrazovou práci zejména v druhé polovině trati. Odměnou za to vše byl výborný výkon 7,05 s, což je v této fázi přípravy více než luxus, když uvážíme, že Markův osobní rekord má hodnotu 6,99 s. Velká gratulace! 

Po doběhu následoval Markův live streamovaný rozhovor:

1rehak4.jpg

Druhým zástupcem na šedesátce byl Matěj Severa, který předvedl výkon na hranici vlastního osobáku. Čas 7,79 s je 4 setiny za PB. Z mého pohledu to dnes chtělo více odvahy zariskovat při výstřelu ze startovní pistole. Jinak se mi výkon Matěje líbil. V sobotu máme reparát, tak věřím, že to půjde na nový osobáček.

Třetím do party byl Tadeáš Krakuvčík, který nastupoval na 400 metrů, kde běžel ve velmi kvalitním poli soupeřů hned v prvním rozběhu. Závod to byl těžký, ale s časem 51,49 s  můžeme do nadcházející dobře pracovat. Minimálně nám to ukazuje úroveň, od které můžeme modelovat následující tréninky.

1krakuvcik.jpg