Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukyn v proťáku na Dukle.

V neděli 19.5.2024 jsme naplánovali start Lukáše Soukala na Přeborech Prahy, které probíhaly na Dukle, kde se nám v minulé sezóně povedlo zaběhnout kvalitní čas. Letošní přebory však provázel relativně nepříjemný protivítr a nejinak tomu bylo i v případě dvoustovek. Lukáš si z osmé dráhy opět nechal soupeře trochu "pustit blíž k tělu" než by asi bylo záhodno, a tak to v polovině trati vypadalo, že bude v závodě na chvostu. Druhou polovinu však měl velmi svižnou a na rozdíl od soupeřů kvalitně zatahoval do cíle, kde byl následně v kvalitní konkurenci celkově druhý! I to nám může být známkou dobré připravenosti. 

Větrné podmínky zejména v první polovině trati, kde to hodně fičelo, však nedovolily útočit na kvalitní výkon a tak beru jeho výkon 21,71 s jako velmi dobrý a kvalitní úsek a nyní budeme netrpělivě vyčkávat, až se na nás štěstí usměje. Ohledně jakési taktiky a pomalého rozjezdu na začátku závodu jsme si s Lukynem ihned po závodě některé body ujednotili a věřím, že napříště to bude k oboustranné spokojenosti. 

1soukal.jpg

Současně si v aktuálním období Lukyn dokončuje svůj první ročník na VOŠ České unie sportu a jsem rád, že ho škola, na kterou jsem ho tak trochu nasměřoval, chytla a studuje ji rád. To je základ úspěchu a věřím, že až ji Lukáš dostuduje, bude si moci říct, že to nebylo k zahození. Škola mu navíc věnovala prostor a natočila s ním krátký rozhovor o jeho sportování. Za mě je to ideální stav, kdy jde o oboustrannou symbiózu.

1soukal-vos.jpg