Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukyn si v Rumburku úspěšně složil test na 400 metrů v novém osobním rekordu.

V sobotu 28.5.2022 proběhlo v severočeském Rumburku 2. kolo II. ligy mužů, v níž hostují naší kluci za tým Jičína. Na tento závod jsme vyrazili ve tříčlenném složení. Někteří toto kolo vynechali, protože závodní sezóna už je v plném proudu a potřebujeme individualizovat plán startů pro jednotlivé kluky. V Rumburku se tedy představila trojice Matěj Rosenberger, Lukáš Soukal a Vítek Vinduška.

1.jpg

V případě Lukáše Soukala jsme využili příjemnou atmosféru 2. ligy k doplňkovému startu na 400 metrů. Velká škoda byla, že počasí v Rumburku bylo dosti chladné, větrné a deštivé. Naštěstí na tento závod se ustálilo a běželo se bez deště. Chlad však přetrval. Každopádně vzhledem k tomu, že naši pozornost v tuto chvíli směřujeme k úternímu startu na Zlaté tretře, využili jsme tuto závodní příležitost k "provětrání" na delším úseku. Před závodem jsme si naplánovali a rozvrhli tempo a mezičasy, na které by měl Lukyn cílit, aby podal výkon lepší jeho osobního maxima. A to se povedlo. Na 200 metrů 22,9 s, 300 m poté 35,3 s. O to lepší dojmy jsem následně měl z toho, že i sám Lukáš cítil, že se mu po celou dobu běželo velmi uvolněně. Škoda závěrečných 100 metrů, kde už neměl na dohled žádného ze soupeřů a ještě mu fouklo na cílové rovince hodně proti. Každopádně jsme ale za čas 49,34 s a tím pádem i nový osobní rekord hodně spokojení. Cíl mise splněn! 

1soukal.jpg

Matěj Rosenberger nepřijel do Rumburku v dobrém rozpoložení. V rozběhu na 100 metrů sice relativně dobře odstartoval, ale po zhruba 15 metrech ztuhnul a následně už to byla jedna velká křeč. Možná to bylo zapříčeněno tím opravdu nevlídným počasím, možná špatnou kvalitou a délkou spánku....to si musí Mates vyhodnotit sám. Každopádně čas 12,32 s je silně za jeho letošními výkony kolem 11,5 s, které chceme vylepšovat.

 

Vítek Vinduška si i přes nepřízeň počasí podal v rozběhu a následném B finále 2 velmi podobné výkony (11,63 s, 11,61 s), což mě hodně potěšilo, protože by to mohlo být slibným ukazatelem před následujícím startem, který plánujeme příští sobotu v Kolíně na 200 metrů. Výkony z Rumburské dráhy beru s ohledem na chladné deštivé a větrné počasí jako adekvátní jeho aktuální výkonnosti. Ještě se pokusíme, aby Vítek dokázal na druhé polovině trati udržet co nejdéle náklon směrem k cíli a věřím, že  v lepších podmínkách z toho mohou být zajímavé časy.

1vinduska.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2. kolo II. liga (28.5.2022 Rumburk)