Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Soukal předvedl parádní třístovku a vylepšil oddílový rekord.

V pátek 14.1.2022 se na Strahově konaly veřejné závody, na nichž jsme testovali naši připravenost. Lukáš Soukal měl chuť na trať 300 metrů a já jsem to do našeho plánu velmi rád zapracoval. ...a myslím, že ani jeden z nás neměl po závodě pochyby o tom, že to byl krok správným směrem.

1soukal.jpg

Lukyn to rozběhl velmi dobře a na metě 200 metrů probíhal v čase 22,8 s. V tu chvíli bylo jasné, že výsledný čas bude atakovat hodnotu 35,5 s, což byl můj plán. Každopádně i když v závěrečných 50 metrech Lukáš trochu tuhnul, nakonec z toho byl velmi kvalitní výkon, jehož hodnota 35,33 s je od dnešního dne i novým oddílovým rekordem jak juniorské tak i dospělácké kategorie! Gratuluju! Celkově mě Lukáš utvrdil v tom, že naše příprava šla správným směrem a těším, že to prodá na dalších závodech.

 

Nutno ještě podotknout, že doposud držel tento rekord bývalý člen naší skupiny Standa Jíra za výkon 35,40 s, který držel celé 3 roky. Standovi jsem hned po závodě psal, že o rekord přišel, ale vzal to sportovně a Lukášovi moc blahopřál. Právě na Strahově se podařilo Standovi v prosinci roku 2018 zaběhnout bývalý oddílový rekord a Lukáš u toho tenkrát také byl...tehdy ještě jako žáček zaběhl 37,49 s.

1ba.jpg