Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kvalitní třístovka Šimona Kratochvíla a další osobáky před MČR.

V pátek 17.2.2023 jsme využili jednu z posledních možností odzávodit a v některých případech také potrénovat  v doplňkových disciplínách před starty na Mistrovství ČR juniorů a dorostu a také i Mistrovstvím žactva. Příležitost jsem našli ve veřejných závodech v Praze na Strahově, kam se vypravila téměř celá tréninková skupina a ke startu zde nastoupilo 14 závodníků.

 

Jako úplně první zahájili své disciplíny kluci na 300 metrů a entrée to bylo parádní, protože Šimon Kratochvíl zvládl tuto trať za velmi kvalitních 35,69 s, což je jen 0,3 vteřiny od oddílového rekordu Lukáše Soukala. Pro Šimona velká vzpruha směrem k nadcházejícímu MČR juniorů. 

1kratochvil.jpg

Dobře běžel i Matěj Novák, který stlačil čas na hodnotu 37,42 s, což i v jeho případě znamená osobní rekord a naprosto to koreluje s výkonností na 400 metrů a i plány pro jarní sezónu. 

1novak-m.jpg

Na stopadesátce se zadařilo žákovi Štěpánu Holečkovi, který mě konečně utvrdil v tom, co jsem mu sám avizoval a uvolněným svižným projevem v tomto závodě si doběhl pro parádní posun osobního rekordu až na hranici 18,24 s. 

1holecek.jpg

Dva osobáčky tentokrát předvedl Martin Hovorka, jenž si nejdříve zaběhl 300 m za 40,16 s a po cca dvou hodinách ještě přidal první čas stlačený pod hranici 19 vteřin na 150 m (18,95 s). 

1hovorka.jpg

Nový osobní rekord i když v kategorii dorostenců se jedná o doplňkovou trať , zaběhl taktéž Martin Dupák, který zaznamenal 18,13 s. Každopádně z toho měl velkou radost a současně je to i dobrým testem před štafetou dorostenců na Mistrovství ČR, které nás čeká za týden v Ostravě.

1dupak.jpg

I Radek Novák zaběhl nový osobní rekord na této trati a to 18,52 s a rovněž pro něj jsme volili tuto trať spíše proto, aby se "nezadřel" na "dvoukile".

1novak-r.jpg

Štěpán Veselý po prodělané nemoci s antibiotiky ještě před týdnem na závodech nepůsobil příliš čerstvě. Tentokrát to ale bylo úplně o ničem jiném a projevem  dynamikou se mi jeho výkon na stopadesátce líbil vážně moc. Škoda ostré strahovské zatáčky, kterou i on sám cítil, že se mu neběžela příliš pohodlně. Každopádně nešlo nám zas až tolik o výkon, spíše o to kvalitně potrénovat a to si myslím, že v čase 17,72 s jsme splnili do puntíku.

1vesely.jpg

Nový osobák převedl na 200 metrů Šimon Novák, kterému se tak poprvé podařilo prolomit hranici 25 vteřin, když zaběhl čas 24,88 s. 

Doplňkově jsem dvoustovku naordinoval také Honzovi Šmejkalovi, který jako žák má mistrovskou disciplínu stopadesátku. Každopádně mým záměrem bylo, aby se Honza příliš "nezakonzervoval" ve své trati a abychom se pokusili jeho výkonnost před blížícími se mistráky ještě trochu "prošťouchnout". A to se podle mého názoru povedlo, když Honza zaběhl 24,69 s. 

 

Třístovku na úrovni osobního maxima i když se zjevným zdravotním omezením v podobě bolesti nártu, která přišla až v průběhu trati, si zaběhl Ondra Musil, jenž v cíli zaznamenal výsledný čas 40,49 s. Doufejme, že se jednalo jen o krátkodobé omezení. 

Lukáš Sauer bojoval ze všech sil, ale na stopadesátce se mu po výkonu 18,77 s nepovedlo atakovat jeho osobní rekord.  Nicméně tento závod nám opět pootevřel směr, kterým se na tréninku ubírat, protože mi připadalo, že od začátku je jeho projev příliš tuhý, robustní. 

Velmi dobrý dojem ve mě zanechal Franta Hanč, jemuž se starty na 200 metrů v posledních 4 týdnech příliš nedařily. Tentokrát to ale bylo něco úplně jiného a zdá se, že Franta se konečně "vyběhal". Napovídá tomu i výkon 24,31 s, který předvedl a jenž je blízký jeho osobnímu maximu.  Navíc si v sobotu následně po těchto závodech závodech Franta s chutí zajel ještě do Nymburka, kde absolvoval dva starty na 60 metrů  a oba do puntíku podtrhly to, že se Franta opravdu vrací do své formy. V Brodu zaběhl totiž výkony 7,41 s a 7,43 s, což je velmi na dostřel k jeho osobáku (7,38 s). Týden před MČR dorostenců tedy jednoznačně bílé holubičky avizující Frantovou stoupající formu.

1hanc.jpg