Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské přebory ozdobili novými osobáky Lukyn, Šimon a Vítek.

V sobotu 7.5.2022 probíhaly na domácím stadionu v Kolíně krajské přebory jednotlivců v kategoriích dospělých a mládeže. Počasí bylo celkem přívětivé, ale pouze v první polovině časového pořadu a díky bohu to vyšlo alespoň na závody na 100 metrů. Zde se výborně zadařilo oběma juniorům již v rozběhu, když Lukáš Soukal po velmi vydařeném startu, což je na jeho poměry výrazná deviza, kterou také hned proměnil ve výborný výkon, zaběhl nový osobák v hodnotě 10,84 s.

1soukal.jpg

Ten ho musel senzačně namotivovat a mě současně potěšil, protože v jeho projevu byla velmi znatelná uvolněnost. Při finálovém závodě si Lukyn doběhl již za mírnější větrné podpory pro další čas pod 11 vteřin (10,99 s) a bral za něj zlatou medaili a titul krajského přeborníka.

1soukal-kratochvil.jpg

Šimon Kratochvíl si ve stejném rozběhu jako Lukáš dosprintoval taktéž pro výrazný PB 11,03 s. Ve finále již výkon nezopakoval (11,25 s), ale bronzová medaile ho musí nutně těšit, protože ji vybojoval v tvrdé konkurenci. Každopádně za jeho rozběhovým výkonem stojí velký kus práce a věřím, že nyní bude Šimon aspirovat na prolomení 11ti vteřinové hranice. Z pohledu techniky se mi u Šimona hodně líbila zejména druhá polovina trati, kde dokázal udržet rytmus a "zatáhl" do finiše.

1kratochvil.jpg

Na stovce dorostenců mě hodně překvapil Matěj Rosenberger, který dokázal vybojovat účast ve finále, když si zaběhl ve velmi dravém závodě pro letošní výrazný "season best" 11,53 s a využil ideální podpory větru +1,9 m/s. Finále se již běželo do "proťáku" a na výkonu to bylo znát (11,77 s). Nicméně 11,53 s je již téměř nadostřel k loňskému osobáku a věřím, že se jej Matesovi podaří v letošní sezóně překonat.

1rosenberger.jpg

Na 100 metrů vybojovala zlatou přebornickou medaili Jana Šafránková v kategorii žen. V rozběhu předvedla 12,43 s a ve finále 12,55 s za výrazného "proťáku -1,5 m/s. To samozřejmě výkon ovlivnilo, ale finálový závod se mi celkově líbil projevem lépe než rozběh. Škoda těch podmínek a toho, že si Janča tento den dostatečně neužila, protože fyzicky se mi to líbilo, ale projevem a hlavou bylo znát, že po nabitém maturitním týdnu, to prostě není ono.

1safrankova.jpg

Poslední závod absolvoval z naší skupiny na dvoustovce Vítek Vinduška, který si posunul osobák na této trati navzdory nepříjemnému protivítru -1,1 m/s na hodnotu 23,16 s. Bylo dobře, že si Vítek pro tento den zvolil jen jednu trať a vsadil na jednu kartu. Rozhodně se mu to vyplatilo. Celkově mě Víťa hodě překvapil, protože celou trať neztrácel dynamiku a "dojel" až do cíle. Snad nám příště foukne lépe! Bronzová medaile byla velmi příjemným překvapením jak pro Vítka tak i pro mě.

1vinduska.jpg

Lukáš Soukal si ve stejném rozběhu a tedy i za stejného proťáku zaběhl velmi rychlou dvoustovku v čase 22,15 s. Bral za to svou druhou zlatou medaili, ale hlavně mě potěšilo, že dokázal i v nepříliš dobrých podmínkách zaběhnout takto kvalitní čas. Lukyn to hodnotil obdobně a věřím, že sám sebe přesvědčil o tom, že dokáže běhat rychlé časy navzdory protivětru.

1soukal-vinduska.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky KP D+J+dospělí 7.5.2022 Kolín