Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské přebory: Frantův osobák, Janina kvalitní dvoustovka a Anetina přesvědčivá výkonnost.

V sobotu 18.5.2024 proběhl na kolínském stadionu Krajský přebor Středočeského kraje v kategoriích dorostu, juniorů a dospělých. I když počasí zejména na sprinterské rovince příliš nepřálo, dokázali jsme vytěžit zajímavé výkony i medaile.

Velmi dobře si zaběhl 100 metrů již v rozběhu Franta Hanč, který má v  posledním týdnu problémy s bolestmi v oblasti kolene. I přes to zaběhl nový osobák 11,13 s, který doplnil kvalitním výkonem z finále (11,18 s), kde byly jeho aktuální problémy zcela zjevné. Mám za to, že ve finále mohl Franta běžet ještě o něco lépe, ale bolesti jej zjevně limitovaly. I přesto e to rozhodně na pochvalu a z pohledu rozboru celé trati se mi zejména líbil Frantův start, který byl naprosto přesvědčivě trefený. Franta bral za tento výkon bronzovou medaili.

1hanc.jpg

Mezi dorostenci se do finále probojoval pouze Šimon Novák, ale ani rozběh (11,79 s) a následné finále (11,74 s) nebylo tentokráte v nepříjemném proťáku s ambicí překonat si osobní rekord. 

1novak.jpg

Mezi ženami si suverénně vedla Jana Šafránková, která již v rozběhu naznačila, že si jde za vítězstvím (12,25 s). Ve finále přidala 12,28 s a z pohledu nepříjemných podmínek a relativní zimy, to beru jako dobré výkony, zejména s ohledem na předchozí zdravotní stav po mírném nachlazení z předchozích 2 týdnů.

1safrankova.jpg

O to více mě překvapil Jančin projev na dvojnásobné trati, kde si zaběhla 25,40 s a zejména v posledních 60 metrech závodu jsem ji nepoznával. Tentokrát jí projev neztuhl, ani jak s oblibou říkám "nespadl podvozek". Prostě cíleně udržela linie až na cílovou šachovnici a výsledný čas jí za to byl odměnou stejně jako skalpy soupeřek a druhá zlatá medaile. Ve srovnání s osobním rekordem (25,35 s) mám za to, že můžeme být rozhodně spokojení!

1safrankova1.jpg

Mezi dorostenkami bojovala na 100 metrů Aneta Bedrnová a vedla si přesvědčivě. Z rozběhu postupovala suverénně z prvního místa a ve finále ozdobila svůj výkon krásným a dramatickým finišem. Čas 12,38 s beru jako přesvědčivé potvrzení výkonnosti, když uvážíme nepříjemné podmínky závodu. O to více si vážím bojovnosti a souboje až do cíle, kde si Anet uhájila druhé místo a stříbrnou medaili.

1bedrnova.jpg

Osobní rekord si na dvoustovce dorostenců zaběhl Honza Šmejkal, kterému se na poloviční trati start vůbec nepovedl. Zde si napravil chuť a opticky to bylo také vidět hned po výstřelu. Čas 23,65 s je tedy novým osobákem.

1smejkal.jpg

Stejně tak si pro nový osobní rekord na této distanci doběhli i Jindra Onufer, který zvládl dvoustovku za 24,17 s a Martin Hovorka za 24,73 s.

 

Bronzovou medaili si na závěr dne přebrali také dorostenci v sestavě Honza Šmejkal, Martin Hovorka, Adam Křižka a Jindra Onufer. Na výkonu bylo znát, že jsme štafetu sestavili na poslední chvíli a na některých předávkách to bylo hodně znát. Věřím ale, že z medaile měli kluci radost!

1stafeta.jpg