Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské finále "Středoškoláku" vyhráli o pouhých 5 bodů gymnazisté z Poděbrad a slaví postup na republiku!

Ve středu 3.10.2018 se na kolínském stadionu sjely výpravy reprezentující okresy Středočeského kraje v rámci Středoškolského atletického poháru. Těsně před vypuknutím závodů provázela rozcvičování závodníků prudká vodní smršť , ale po té se ukázalo sluníčko, které bylo vidět takřka po celé dopoledne. Pocitovou teplotu však dosti snižoval velmi silný vítr, který ale naštěstí foukal na sprinterské rovince vesměs do zad.

Velkou radost si do své školy Gymnázium Jiřího z Poděbrad odvážela z dnešních závodů také čtveřice mých svěřenců, kteří se výrazně podíleli na vítězství týmu kluků tohoto gymnázia, když posčítali dohromady 9234 bodů o pouhých 5 bodů před Gymnáziem Brandýs nad Labem!

1gypode2.jpg

Díky tomuto vítězství si tak kluci se svojí školou zajistili postup na republikové finále, které se uskuteční v ostravské atletické hale 11.12.2018. Po roce budou mít poděbraďáci znovu šanci srovnat svoje síly s republikovou konkurencí a snad se jim povede minimálně stejně dobře jako v loňském roce, když na RF vybojovali senzační 3. místo!

1gypode1.jpg

Štěpán Hampl zaznamenal na sklonku letošní závodní sezóny výborný čas na 60 m, když zaběhl 6,92 s. Další body přidával na 400 metrů za výkon 51,53 a samozřejmě byl členem nejrychlejší štafety celých závodů spolu s Markem Řehákem, Tadeášem Krakuvčíkem a Tomášem Sojkou v čase 1:31,21.

1hampl--25-.jpg

Tadeáš Krakuvčík měl z pohledu jeho sportovní přípravy v dnešním závodě doplňkovou disciplínu 1500 m. Tuto trať v nevlídně větrných podmínkách absolvoval za 4:34,99.

1kr.jpg

Marek Řehák zaběhl další rychlou šedesátku v čase 7,14 s jen 2 setiny za svým PB. Ve skoku do dálky dnes zdolal nejlépe 564 cm, což je celkem výrazně za jeho osobákem, ale vzhledem k možnosti případného zranění, a jeho eliminaci je to naprosto uspokojující výkon.

1reh.jpg

Nový osobní rekord si po dnešku odvezl z Kolína Tomáš Sojka, když nečekaně vyhrál svůj běh na 60 m v čase 7,70 s. V dálce skočil 532 cm, což je jen 7 cm za jeho OR.

1so.jpg

V dalších školách bylo také hodně členů naší tréninkové skupiny. V barvách SOŠ a SOU Stavební nastoupili Honza Bouma, který po dlouhé tréninkové pauze poprvé zaklekl do bloků a předvedl velmi solidní šedesátku (7,73 s).

1bo.jpg

V dálce pomohl stavebákům velmi výrazně Jindra Semotam s výkonem 600 cm. Zato ve výšce se mu nedařilo, když nezdolal svoji základní výšku 160 cm.

1semotam--15-.jpg

Robin Martinek v dálce zdolal 599 cm a snad i on se podobně jako Honza již konečně vrátí do plného tréninkového procesu. Ve vrhu koulí připisoval body za 12,12 m. Dominik Bohata absolvoval 60 m za 7,94 s a Stanislav Bělka zapsal ve výšce 176 cm.

1martinek2.jpg

Mezi kolínskými gymnazisty nastupoval Tomáš Konvalina, jenž zaběhl 60 m za 7,76 s a ve skoku do dálky zapsal nejdelší pokus v hodnotě 565 cm, což je vylepšeným osobním rekordem o 3 cm.

1ko.jpg

V barvách SOŠ dopravní Čáslav nastupoval Lukáš Pošík a ten si zajistil posun PB v dálce za výkon, kde je zlepšil byť o jeden centimetr na dnešních 552 cm. Ve výšce přidával bodíky pro svůj tým za výkon 156 cm. Při medailovém ceremoniálu mohl společně se svými kamarády slavit, neboť právě tento tým se stal asi největším překvapením, když po výkonu 8225 bodů obsadil 3. příčku.

1po.jpg