Jdi na obsah Jdi na menu
 


KP dorostu a juniorů: 10 osobáků a 7 medailí.

V sobotu se v Praze na Strahově uskutečnily letošní krajské přebory dorostu a juniorů v hale. Z naší skupiny se jej zúčastnilo 13 atletů a povedlo se jim v součtu nasbírat 7 medailových umístění a 10 nových osobních rekordů.

Velmi dobře běžel junior Marek Řehák, který už v rozběhu atakoval svůj loňský OR, když zaběhl rovných 7,00 s. Ve finále, kde možná pod tlakem soupeřů trochu zakřečoval svůj projev z toho byl výkon 7,01 s, ale krásné sledovat, že má z prvního místa a triumfu na KP radost. Na začátek sezóny výkon jen 1 setinu za PB hodnotím naprosto pozitivně. Na dvoustovce vypadal Mára také velmi svěže. I když je pravda, že prvních 50 metrů mohl asi rozběhnout ještě rychleji, Každopádně s časem 22,49 s můžeme být více než spokojeni, protože je jeho novým osobákerm (a to i ve srovnání s letními časy). Navíc to byla další medaile...tentokrát stříbrná.

1rehak.jpg

Tadeáš Krakuvčík nastupoval k závodu na 400 metrů. Prvních 200 metrů bylo za mezičas 23,9 s a v cíli byl za 51,24 s. Tedy nějakých 0,5 vteřiny za svým venkovním osobákem. Mám za to, že dnes to bylo maximum možného a věřím, že se Teddymu povede stlačit výkon v letošní hale pod 51 vteřin. Celkově tento čas znamenal mezi juniory našeho kraje stříbrnou příčku.

1krakuvcik.jpg

Dorostenec Lukáš Soukal zvolil pro tento závod kombinaci 60 + 400 metrů a s radostí ověnčenou třemi medailemi mohl koncem závodů odjíždět navrch také s dvěma osobáky. Na šedesátce zaběhl již v rozběhu kvalitní čas 7,27 s, který ve finále ještě vylepšil na 7,20 s, což je nový osobák, jenž mu přinesl 2. příčku. Na 400 metrů se mi zdálo, že Lukyn první polovinu tratě nerozběhl dle našich představ. Metu 200 m proběhl v čase 24,6 s. V cíli posléze zaznamenal 51,54 s, což je nový osobák a vynesl mu jednoznačné prvenství mezi dorostenci.  Současně ale vidím ještě velký potenciál na stlačení tohoto výkonu. Jen tak dál Luky!

1soukal-kratochvil.jpg

Dva osobáky pro sebe utžil také Honza Brát, který na šedesátce celkem výrazně stlačil hranici osobního maxima na 7,59 s a posléze stlačil osobák také na své hlavní disciplíně tedy překážkách (8,82 s).

Na dorosteneckých překážkách se poprvé objevil loňský žák Kuba Svoboda. Nejdříve jen tak tak protlačil do finálové sestavy, ale ve finále zazářil a po výborném a na Kubu až překvapivě čistém běhu podal výkon 8,80 s. Před měsícem jsem Kubovi avizoval, že takový výkon určitě reálný je a dnes se má slova potvrdila. Moc gratuluju.

1svoboda.jpg

Třetím překážkářem byl čerstvý junior Tomáš Konvalina a ani na něm nebylo moc poznat, že by mu přechod na vyšší překážky nějak zásadně vadil. Po výkonu 8,85 s může být spokojen a doufám, že přidá ještě na čisté rychlosti, kterou potřebujeme jako sůl...

S dvěma osobáky odjížděl z prahy Šimon Kratocvhíl, který si nejprve vylepšil OR na 60 m, kde zaběhl 7,51 s a poté na dvoustovce vybojoval čas 23,65 s.

Dobrý vstup do sezóny zaznamenal také Vítek Vinduška, když v rozběhu na 60 m předvedl 7,34 s (7 setin za osobákem). Ve finále už to tak dobře nevyšlo a raději jsme zrušili i start na 200 metrů, aby si Vítek neobnovil letní zranění. 

Moc se mi dnes projevem s frekvenčností a dobrým startem líbila Kačka Tvrdá na šedesátce, kde mezi juniorkami vybojovala nečekané druhé místo ve výkonu 8,13 s. Na to, že původně šedesátku běžet nechtěla, je to dobrý výsledek :)

1tvrda.jpg

Medaili si dnes odvezla také Anička Vitoušová, která se ve štafetě dorostenek podílela na zisku stříbrných medailí.

1vitousova.jpg

Osobáček na krátkém sprintu přihodil také Matěj Severa, který v závodě dorostenců zaběhl 7,67 s a líbil se mi jeho start, na kterém jsme dosti zapracovali.

Poslední disciplíny celého dne byly štafety a zde jsme kromě stříbra dorostenek vybojovali se štafetou dorostenců zlaté medaile po tuhém boji s kladenskými kluky. Kvarteto Honza Brát (24,8 s)-  Šimon Kratochvíl (23,6 s) - Vítek Vinduška (24,2 s) - Lukáš Soukal (22,3 s) mělo ze zlatých medailí velkou radost a stupně vítězů si moc užili.

4x200-dci.jpg