Jdi na obsah Jdi na menu
 


Junioři psali historii, když se na Mistrovství ČR umístili na druhém místě!

V pátek 28.9.2018 se rok s rokem sešel a náš tým, loni zlatý dorostenecký mančaft, se opět sešel na pražské Slávii, aby zde zápolil o nejcennější příčky tentokrát v kategorii juniorů. Lítý boj nastal od prvních okamžiků celé soutěže a po úvodních disciplínách se vykrystalizovala čtveřice týmů, které si to rozdají o titul Mistrů ČR. Mezi těmito týmy jsme figurovali i my a soupeři nám byla ASK Slavia Prha, AK Olomouc a AK Škoda Plzeň. A právě Plzeňáci se během dne stali našimi největšími konkurenty. Soutěž byla tak zajímavá, že před posledním sledem disciplín vedl náš tým o 20 bodů, ale právě po disku, kouli a běhu na 1500 m, kde jsme neutržili žádný bod, se pořadí otočilo a Plzeň nás předběhla o 30 bodů. I když jsme se snažili a na štafetách 4x100 m jsme senzačně tento náskok stáhli na 12,5 bodu, tak ani poslední závod štafet na 4x400 m nedokázal pořadí již změnit. Celkově jsme tedy vybojovali 2. příčku s odstupem 11,5 bodů na první místo.

1juniori-mensi.jpg

Přesto je 2. místo v kategorii juniorů historickým úspěchem našeho oddílu, když prozatím nejlepšího výsledku dosáhli junioři z roku 2007, kteří se umístili na bronzovém stupínku. I to dokazuje, jak silný tým v této generaci máme, neboť po zlatých žákovských medailích z roku 2015 a zlatu stejného týmu v dorostu z loňského roku 2017, je letošní stříbro dalším milníkem. Pro mě byl celý den opět jedním z obrovských sportovních zážitků a s nadšením jsem pozoroval, jak mnozí dokázali i při vypětí posledních sil bojovat s nasazením, které nám museli všechny týmy závidět. Jsem hrdý, že jsem tento tým vedl a moc si výkonů všech kluků vážím.

Naše tréninková skupina měla v týmu velké zastoupení. Celkem zde bylo 10 mých svěřenců, kteří se výrazným počtem bodů podíleli na celkovém souhrnu našeho týmu. 

1mat.jpg

 

Daniel Bezucha

Dan nastupoval k závodu na 110 m překážek, kde si vybojoval nové osobní maximum výkonem 16,12 s. Poté ještě zaklekl ke startu na 400 m překážek, kde zaběhl 60,22 s, což na body ve vynikající konkurenci, která mimochodem byla vidět ve všech disciplínách, nestačilo. Na závěr běžel Daniel ještě obě štafety na 4x100 a 4x400 m. Byla to pořádná porce a i když se nepovedlo zabodovat, mám radost z osobáku!

1bezucha1.jpg

 

Štěpán Hampl

Štěpán dokázal neuvěřitelné. Na 100 m ve finále zaběhl svoji letošní druhou nejrychlejší stovku za 10,52 s! Navíc jeho výkon vypadal senzačně uvolněně a dynamicky. Moc se mi to líbilo. Úlohu měl však Hamplík nelehkou, neboť ke druhém,u startu nastoupil na 400 m a zde i když jsem čekal víc, nedokázal zabodovat. Z mého pohledu to neuběhl hlavně hlavou. Ale nikterak se z toho nezhroutil, protože na dvoustovce opět ukázal, že je oporou kolínského týmu, když zaběhl 21,89 s a bral za to 3. místo. V závěrečných štafetách se opět blýskl jako štafetman naší osvědčené sestavy Řehák-Holub-Jíra-Hampl, když kluci zdolali 41,73 s. Dokonce i na 4x400 m se dokázal Hamplík ještě namotivovat a podílel se na bodovém zisku B štafety. Celkově dnes posbíral 23 bodů a to je parádní porce!

1hampl1-by-erben-.jpg

Stanislav Jíra

Standa měl v Praze velký den s velkým "V". Už v rozběhu 100 m překonal hranici 10,70  a zaběhl 10,69 s. Ve finále potom pronásledoval svého tréninkového parťáka takovým způsobem, že mu to vyneslo senzační posun osobního rekordu na 10,65 s. To je v úplném závěru sezóny naprostá bomba a moc to Standovi, který si celou sezónu přál prolomit 10,70, přeji. Dnes se mu to povedlo hned dvakrát. Na dvoustovce svoji formu potvrdil, když doběhl čtvrtý v čase 21,99 s a před sebou měl prakticky všechny své kolegy z reprezentační štafety Vejražka, Krsek, Hampl) z Mistrovství světa juniorů, kde s nimi vybojoval úchvatné 5. místo v závodě na 4x100 m. Body přidával Stáňa také ve štafetách, když byl členem osvědčeného Áčka a na 4x400 m předvedl svým suprovým mezičasem 50,9 s, že je veliký bojovník. Tímto výkonem výrazně přispěl k tomu, že B štafeta na 4x400 m výrazně bodovala na 6. místě. Celkově vybojoval Standa 20 bodů.

1jira.jpg

Tomáš Konvalina

Tomáš byl v nelehké úloze. Jako prvoroční dorostenec absolvoval souboj mezi nejrychlejšími přkážkáři na 110 m v kategorii  juniorů. Myslím si, že se mu to ale povedlo na výbornou, i když za jeho výkon 15,76 s body již nebyly, byl s tímto výkonem 13. To je velmi hezké umístění. Těší mě, že i ve štafetách nechal Tomáš na dráze takříkajíc duši a strašně mě těšilo, když jsem mohl sledovat, jak při medailovém ceremoniálu i on zářil. To jsou momenty, které mě naplňují!

1konvalina.jpg

Tadeáš Krakuvčík

Dlouho jsme se rozmýšleli, kterou disciplínu pro Tadeáše na tento den zvolit. Ve hře byla čtvrtka, půlka i čtvrtka s ploty. Nakonec jsme zvolili 400 m překážek. Ve všech byla ale konkurence ďábelsky našlapaná. Tadeáš to rozběhl, tak jak umí. Oddílový rekordman na 300 m překážek zvládl 300 metrů úchvatně a vypadalo to nadějně, že se umísti na bodovaném místě. Devátá bariéra však vystavila Tadeášovi červenou kartu, když klopýtl a bodové naděje se rozplynuly. Takový je sport a atletika obzvláště. Teddy se z toho ale rychle oklepal a ve štafetách potvrdil, že je na něj spoleh. Obě Béčka, kde běžel bodovala 6. místem, což je v takto našlapané soutěži veliký úspěch. Celkem se tedy Tadeáš podílel na zisku 2,5 bodu.

1krakuvcik.jpg

Zdeněk Křeček

Zdenda dostal příležitost startovat na tomto MČR až na poslední chvíli a zejména jako člen štafet. V individuálním závodě na 100 metrů zvládl technicky velmi dobře první polovinu trati, kde zvládl do puntíku vše, co jsme týden před tím pilovali. Ve druhé části to však hlava již "nedala" a tělo přestalo poslouchat. Přesto jsem rád, že si Zdena mohl vše vyzkoušet v ostrém závodě. Štafetové starty absolvoval Zdenda oba jako člen D štafet. Body zde sice nepadaly, ale pro náš tým jsou z mého pohledu i tyto starty důležité, neboť zkušenosti zde posbírané v obrovském tlaku, který chtě nechtě musí na každého dolehnout, se nám v budoucnosti jistě budou hodit.

1krecek.jpg

Tomáš Puczek

Soutěž výškařů měla obrovskou úroveň. O tom jsme věděli již dopředu. I toho důvodu mě mrzí, že Tomáš měl tentokrát jednoznačně navíc. Velmi slibně zdolal 187 cm a další postupná výška 192 cm již skýtala bodové příděly, které nám však zůstaly utajeny. Půca zde totiž třikrát shodil. Na druhém pokusu to však vypadalo velmi nadějně. V konečném zúčtování z toho bylo 11. místo těsně za bodovanými pozicemi. Ve štafetě na 4x100 běželo naše Céčko, kde startoval i Tomáš, velmi dobře a doběhlo na 10. místě. To žádný jiný tým nezaznamenal, aby mu bodovaly 3 sprinterské štafety! Velice hezky se prezentoval Tomáš také na 4x400. Prostě bojovník až do úplného konce! 

1puca.jpg

Marek Řehák

Marek měl na Slávii jen a jen dobré vzpomínky. Vloni si zde v tomto posledním závodě sezóny vylepšil PB na 200 m a letos to dokázal zopakovat. Jen s rozdílem, že se mu to povedlo na 100 m a to hned dvakrát! Už v rozběhu zaběhl vynikající čas 11,04 s, čímž si posunul OR o dvě setiny dolů a ze čtvrtého místa tak postoupil do B finále, v němž finišoval na 3. místě. Zde to dokázal téměř zopakovat a i výkon 11,05 by znamenal PB nebýt ještě lepšího výkonu z rozběhu. Každopádně dva takto rychlé výkony v závěru sezóny, to je paráda. Mára nakonec časového pořadu zaklekával do bloků na 4x100 metrů našeho osvědčeného Áčka, aby se spolupodílel na zisku 11 bodů za vítězství této sestavy. Velice obětavě rozběhl D sestavu na 4x400 m, ale nakonec se ukázalo, že bez zkušeností, to jak se říká "přepálil". Ale tak, jak jsem hodnotil hned Márovi po jeho doběhu...jsem radši, když do toho jdeš obětavě, nežli aby ses šetřil a potom v cíli vykládal, jak jsi mohl ještě přidat. Celkově na konto týmu připsal Marek 4,75 bodů.

1rehak.jpg

Jindřich Semotam

Jindra nejdříve nastoupil k úplně první technické disciplíně celého závodu skoku do dálky. Zde dolétl na vynikajících 640 cm jen 8 cm za osobákem. Ani takto kvalitní výkon v ještě kvalitnější soutěži nestačil na umístění v bodované desítce nejlepších závodníků a Jindra se zde umístil na 13. místě. Poté následoval start na 110 m překážek. Zde si dokázal Jindra vylepšit svoje osobní maximum z letošního MČR ve vícebojích a zaběhl 16,17 s. Ani zde to však no bodíky nestačilo. A tak jsme s bodovými ambicemi vzhlíželi k soutěži ve skoku o tyči. A zde se to podařilo! Za výkon 380 cm připisoval Jindra celkovou 8. příčku a 3 bodíky. V krátké štafetě se spolu s Tomášem Puczkem, Jakubem Vítkem a Štěpánem Šancem spolupodílel na 10. příčce a obětavě běžel i poslední úsek naší D štafety na 4x400 metrů. Celkem připsal Jindra 3,25 bodu.

1semotam2-by-erben-.jpg

Štěpán Šanc

Po 10 dnech antibiotik jsme nemohli nikdo vědět, jak dnes bude Šancík závodit. Nakonec se ale ukázalo, že to prostě nejde a ve skoku vysokém zdolal Štěpán pouze základní výšku 172 cm, což znamenalo 14. příčku. Velmi obětavě ještě nastoupil Štěpán k C štafetě 4x100 m, která vybojovala 10. místo. Šancík tak odjížděl se ziskem 0,25 bodu.

1sanc.jpg

Mezičasy na 4x400 metrů:

4x400 m A   B   C   D  
1 Janetka 49,1 Krakuvčík 53,6 Bezucha 55,9 Řehák 56,9
2 Hodboď 52,4 Jíra 50,9 Najman 57,7 Konvalina 55,4
3 Šufliarský 51,4 Hampl 54,1 Puczek 55,9 Křeček 63,4
4 Krsek 48,8 Lepeška 52,9 Kabrda 56,1 Semotam 58,3

 

1stupne.jpg