Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jirka Synek i Matěj Rosenberger si z žákovských veřejek odvezli osobáky na 60 i 150 metrů.

V pátek 31.1.2020 v den pololetních prázdnin zorganizovali pražští pořadatelé veřejné žákovské závody v přetlakové hale na Strahově. Na těchto závodech, které jak se ukázalo byly velmi kvalitně obsazeny, startovali dva starší žáci z naší skupiny. A oba si dosprintovali pro nové osobní rekordy na 60 i 150 metrů.

Jirka Synek si nejdříve zlepšil maximum na 60 m , když proťal cílovou pásku v čase 7,31 s. Ze všech závodníků se mu startovní reakce z bloků povedla nejlépe a na výsledném výkonu to bylo znát. Poté si zlepšil maximum také na 150 m, kde finišoval v čase 17,34 s.

1synek.jpg

Druhým zástupcem byl Matěj Rosenberger, který v naší skupině trénuje od podzimu a od té doby udělal velký kus práce. Celkem dlouho jsme ale čekali, až mu vyjde start na 60 m a to se dnes stalo. Na výkonu 7,61 s, který je novým osobákem, se to také okamžitě podepsalo.  Je sice pravda, že je ještě hodně co zlepšovat, ale myslím, že můžeme být nadmíru spokojení. Na stopadesátce, která se Matějovi povedla již na krajských přeborech, byl jeho posun ještě znatelnější. Dnes se již velmi přiblížil k prolomení hranice 18 vteřin, když zaběhl nový osobák 18,06 s.  Oběma velká gratulace.

1rosenberger1.jpg