Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jirka Šámal zaběhl kvalitní třístovku v Praze, ale kamera bohužel neměřila. Honza Brát v novém osobáku na 60 m.

V úterý 1.2.2017 se vydali žáci naší tréninkové skupiny na veřejné žákovské závody do pražské Stromovky, kde se v prvním březnovém víkendu uskuteční také jejich Mistrovství ČR.

Nejkvalitnější výkon zaběhl Jirka Šámal, když na 300 m zapsal čas 40,0 s. Bohužel se jedná o ručně měřený čas a nelze jej tak uznat jako osobní rekord a bohužel ani "nespadne" do českých tabulek. Každopádně je to velmi slušný posun, neboť do této chvíle měl Jirka osobní rekord o 1,2 vteřiny horší. Navíc na šedesátce opět podal vyrovnaný výkon srovnatelný se všemi závody, které v lednu absolvoval. Tentokrát z toho byl čas 7,66 s.

Osobní rekord si dnes z Prahy odvezl Honza Brát na 60 m (7,27 s) a ani na 60 m překážek to nebylo špatné. Jen 7 setinek za osobákem (10,06 s).

Obdobně si vedla také Kristýnka Růžičková, když na 60 m zaběhla o pouhou setinku horší čas svému maximu (8,49 s). Pro Adélu Mrkvičkovou dopadl start na překážkami dobře a z Prahy tak odjela s novým osobním rekordem 11,02 s.

Pepovi Šedivému se sice nepovedlo znovu vylepšit osobní maximum nad překážkami, ale časem 9,76 s za ním zaostal jen o 4 setiny a to znamená, že dokázal svoji výkonnost stabilizovat. V dálce navíc přidal další výkon nad 5 m (510 cm), což by ještě do uplynulého víkendu znamenalo nový osobák. Je ale dobře, že to dnes bylo nad hranici 5 m. To přidá na zdravé sebedůvěře.