Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jindra vybojoval 8. místo na MČR v desetiboji!

V neděli 3.6.2018 pokračovalo na našem kolínském stadionu svým třetím dnem Mistrovství ČR ve vícebojích mládeže. Junior Jindra Semotam dnes pokračoval ve svém rozjetém desetiboji svým druhým dnem. Jako první na něj čekaly překážky 110 m př. První polovina trati se mi líbila, a tak mě mrzelo Jindrovo zaváhání na deváté bariéře, kde přidrobil na 4 kroky a tím pádem zpomalil. Nakonec zaznamenal výkon 16,90 s a 635 bodů.

6.jpg

Další disciplínou byl hod diskem, kde to sice v prvém pokusu letělo relativně daleko kolem 25 metrů, ale bohužel mimo výseč. Ve druhé sérii se dokázal Jindra polepšit a výseč trefil výkonem 22,96 m. V posledním pokusu jsme chtě nechtě již trochu museli zariskovat a opět to dopadlo nezdařeným pokusem. Takže za disk připsal Jindra 328 bodů.

7.jpg

Poté následovala soutěž ve skoku o tyči. Od loňského červnového zranění právě na tyči uplynul bezmála rok, a tudíž jsme byli připraveni na to, že zde budeme vděční za výkony přes 3,5 metru. Jindra se před rokem totiž při tyčce vážně zranil a trvalo relativně dlouho, než našel chuť a možná i odvahu se opět "pověsit". Dnes to dopadlo na jedničku...tedy z mého pohledu. Je mi jasné, že Jindra by byl rád za lepší výkon. Pro mě je však hrdinou, protože překonal vlastní strach a respekt. Dnes zdolal 360 cm, za které si odnesl 509 bodů a i další výška na 370 centimetrech vypadala velmi nadějně. Holt chyběly  rok neprohlubované návyky. Nicméně stále je to tam...

8.jpg

V předposlední disciplíně hodu oštěpem se Jindra velmi blížil k hranici osobáku, když zaznamenal  41,70 m a 467 bodů. V té chvíli zůstalo v soutěžním poli juniorského desetiboje už jenom 8 borců, z nichž se v oštěpu dokázal Jindra umístit na lichotivém pátém místě.

9.jpg

Závěrečná patnáctistovka není naší silnou zbraní. Jindra zde zaběhl výkon 5:32,33 (388 bodů). Konečné celkové 8. místo na Mistrovství České republiky v součtu celého desetiboje s kontem 5223 bodů je velmi dobrým výsledkem pouhých 131 bodů za Jindrovým osobákem v dorosteneckém desetiboji. Věřím, že v další sezóně má Jindra na hranici 6000 bodů.

10.jpg

Závěrečné focení a defilé všech desetibojařů už si Jindra užíval a já mu moc gratuluju! Jsi borec!

11.jpg