Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jedenáctka statečných se představila v bojích za naše A družstva v 1. národní lize na domácí půdě.

V sobotu 19.5.2018 se na kolínském stadionu uskutečnilo první kolo letošní I. národní ligy družstev mužů a žen. Ve skupině B, kam patří naše oba naše týmy jak mužů tak žen, se tak na domácí půdě představila i jedenáctičlenná skupina naší tréninkové skupiny. 

Nejvýrazněji se v tomto utkání dokázal prosadit Standa Jíra, který si zaběhl dva vynikající osobní rekordy. Nejprve již v rozběhu na 100 m posunul svoje PB na 10,83 s, aby v dramatické finálové bitvě A finále pokořil nový osobák 10,76 s. Senzační vystoupení, které Standa ještě vyšperkoval závodem na 200 m, kde dokázal svoje maximum taktéž pokořit a upravil jeho hodnotu na 22,03 s. Stáňa byl těmito výkony také jednou z největších opor mužů našeho týmu v tomto kole.

1jira4.jpg

Na stejných tratích nastoupil také Štěpán Hampl. Bez problému postoupil z rozběhu (10,72 s) 100 m do A finále, ale v něm došlo jednoduše řečeno ke zkratu, který mě velmi mrzel. Protože čas vítěze Koláře z Liberce napovídal tomu, že kdyby to Hamplík dotáhl až do konce, určitě by pokořil limito pro start na Mistrovství světa juniorů. Na 85 metrech však došlo k již výše popsanému zkratu a Štěpán trať vypustil o proběhl cílem za 10,79 s. Na dvoustovce bylo patrné, že Štěpán bojuje asi nejvíce sám se sebou než se svými soupeři. Možná na něj dolehla i má slova, kterými jsem hodnotil vystoupení na poloviční trati. Dvoustovka tedy nakonec dopadla za 22,01 s.

1hampl--15-.jpg

Marek Řehák nepostoupil z rozběhu stovky o jedinou setinku, když zaznamenal čas 11,24 s, což je letošní vyrovnaný season best. Následně byl Mára členem hlavní sprinterské štafety (Jíra, Hampl, Řehák, Moravec), která vybojovala druhou příčku v celkovém hodnocení štafet na 4x100 m.

1rehak--7-.jpg

Na stometrové distanci se dařilo i Janče Šafránkové, která v rozběhu zaběhla solidních 12,54 s jen 5 setinek za svým OR. Díky tomuto výkonu postoupila mezi nejlepší šestici sprinterek do A finále, kde se za výkon 12,61 s umístila na 5. příčce. Na dvoustovce, kam původně vůbec nechtěla nastoupit, opět ukázala, že je bojovnicí. V silném protivětru -2,1 m/s pokořila nový osobák 26,39 s a umístila se na nečekaném šestém místě.

1safrankova2--3-.jpg

Terka Čermochová dokázala na stovce také postoupit do finále, když v rozběhu zaběhla 12,80 s, což jí stačilo na postup do B finále a zde se umístila na desáté příčce výkonem 12,84 s.

1cermochova--2-.jpg

Róza Znamínková si na svůj start při těchto závodech musela dlouho počkat, neboť ji řídící soutěže nezařadil do rozběhů na 100 m a i se startem na dvoustovce to vypadalo zle. Nakonec se ale uvolnila jedna z drah, a Róza toho naplno využila, protože si zaběhla osobní rekord 27,614 s.

1znaminkova1--3-.jpg

Čtyři sta metrů byla těžká porce pro Kristýnu Růžičkovou, která se tratě hodně bála a snažila se mě přemluvit, aby ji nemusela běžet. Ještě, že jsem nepovolil....osobák o 3 vteřiny, to byl doslova úlet. A Kristýna vypadala při svém závodu naprosto famózně. První čas pod 60 vteřin jí moc sluší (59,33 s). Moc gratuluju!

1ruzickova--5-.jpg

Tadeáš Krakuvčík nastoupil ke čtvrtce jednoznačně pozitivněji naladěný než-li Kikina. Zaběhl další rychlý výkon 51,43 s a já i Teddy jsme byli spokojení, že v cílové rovince nevytuhl a finiš vypadal velmi bojovně. Navíc si Tadeáš zaběhl obě štafety jak 4x100 tak 4x400 m, kde zaznamenal vynikající mezičas na svém úseku 49,9 s. To je velmi solidní ukazatel.

1krakuvcik--8-.jpg

Výškaři Tomáš Puczek i Štěpán Šanc svorně zapsali 185 cm.  I když Šancík měl lepší zápis, nakonec se do bojů družstev nepromítl jeho výkon, neboť byl vedoucím družstva tentokráte postaven tzv. mimo body. To ale vůbec nic neznamená, protože nejdůležitější vjem máme z toho, že Štěpán nezmatkoval, rozběhy byly "čisté". Prostě po dlouhé době se na to dalo koukat....yes

img_1898.jpg

Půca si zkaženými pokusy a opravami zapsal dělené 9. místo, ale i zde jsem nebyl nespokojený. Občas chyběla rozběhům rychlost, ale to se jistě rychle spraví.

1puczek1--3-.jpg

V trojskokanském sektoru se vyznamenal Robin Martinek, který dokázal vylepšit svůj osobák o 3 centimetry na výsledných 13,64 m, což znamenalo vynikající 4. místo. Už se mu tolik ale nedařilo v dálce, kde měl tři přešlapy.

martinek1.jpg

Jindra Semotam si na domácí půdě bohužel příliš nezaskákal, protože v dálce byl za výkon 624 cm čtrnáctý a v trojskoku obsadil 11. příčku za 12,41 m. Jeho posledním startem potom byla štafeta Krakuvčík, Holub, Semotam, Puczek, která finišovala v závodě 4x100 m na 9. místě.

semotam.jpg