Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jana Šafránková 10. ženou halového Mistrovství ČR.

V sobotu 18.2.2023 se v ostravské atletické hale konalo halové Mistrovství ČR dospělých. Tentokrát měla naše skupina v bojích jedinou zástupkyni a to Janu Šafránkovou. Té se v běhu na 60 metrů povedlo atakovat svůj letošní osobní rekord, když v třetím rozběhu zaběhla 7,72 s.

Z pohledu techniky se mi velmi líbil start a vidím zde kus práce, který jsme společně odvedli. I Jana to tak cítila. Každopádně tento čas na postup mezi nejlepších 8 finalistek nestačil a Janča se v celkovém pořadí usadila na kvalitní 10. příčce, což je vizitka velmi slušná.

S vědomím toho, že tento start jsme šli prakticky po 4 týdnech závodní stopky vystavené lehkým zraněním, beru toto vystoupení jako velmi zdařené. Ve výkonu Jany bylo zejména v druhé polovině trati patrné, že to není "vyběhané" a "vyzávoděné", ale i tak beru jako úspěch to, že jsme se dokázali s jistým hendikepem připravit na vrchol halové sezóny, na němž navíc Janča předvedla výkon lepší jejímu osobnímu rekordu z před 4 let, který překonala v úvodu této sezóny.

1safrankova.jpg

Jako další pozitivní moment celého Janina vystoupení si vážím i toho, že sama byla se sebou spokojená i s tím, jaký si ve své hlavě pro toto MČR stanovila cíl, který splnila. 

1safrankova1.jpg