Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jája Šafránková si v Jablonci vytvořila obrovský osobák na 60 m a Jirka Šámal ten svůj opět o kousek stlačil.

Před blížím se Mistrovstvím ČR žactva, které nás čeká za 12 dní v Praze, jsme si dnes udělali pro adepty tohoto MČR výjezd na veřejnou atletickou středu do Jablonce nad Nisou, abychom otestovali naši přípravu před vrcholem halové sezóny.

Pro Janču Šafránkovou dopadl start na výbornou. Stlačila si výrazným způsobem osobák na šedesátce a navíc se dnešním časem 8,14 s zařadila do okruhu závodníků našeho oddílu, kteří budou nominování právě na Mistrovství ČR.

Jirka Šámal, který má nominaci na MČR již jistou, opět dokázal byť o pouhou setinku ukrojit ze svého osobáčku na 60 m (7,57 s). Navíc ve svém druhém startu na 300 m zaběhl na poměry ostrých jabloneckých zatáček solidních 40,59 s.

Standa Bělka, který před týdnem pokoušel nový osobák na 180 cm při Týnecké laťce, se dnes v tretrách snažil o to samé. Opět to bylo drama ve třetím pokusu, opět hodně nadějné ...... a opět to nevyšlo. Ale ztotožňuji se Standovým komentářem: "Na MČR to dám!".

Z dalších závodníků se představil Pepa Šedivý 60 m př.  (9,76 s) a 300 m (43,93 s). Na překážkách Pepa kopl kolenem do první překážky a solidně rozběhnutý závod byl v tu chvíli, jak se nakonec ukázalo ztracen z pohledu vytvoření nového PB. Velmi zajímavě se postavil Pepa ke startu na 300 m, kde jej absolvoval hlavně proto, že hledám čtvrtého člena do štafety na MČR. Myslím, že jsem ho našel. wink

Honza Vilím 60 m (7,79 s) a 300 m (40,37 s). Honza si na tyto závody odskočil ze sjezdovky, kde poblíž Jablonce tráví s rodiči jarní prázdniny. Šedesátka 2 setinky za osobákem a kvalitní tříkilo v jak už jsem podotkl nepříjemných zatáčkách. To je dobrá vizitka.

Další výsledky: Adéla Mrkvičková 60 m př. (10,94 s OR), Tomáš Sojka 60 m (8,22 s) a 300 m (44,05 s).