Jdi na obsah Jdi na menu
 


I na čtvrtých veřejkách padly osobáky.

Ve středu 20.5.2020 jsme pořádali již čtvrté veřejné závody na našem stadiónu  a tentokrát byly na pořadu především doplňkové tratě 60 a 150 metrů. Výborně si vedl Marek Řehák, který si vylepšil na stopadesátce OR na 16,50 s.

1rehak.jpg

Jirka Synek, pro nějž jakožto ještě staršího žáka jsou tyto tratě stále hlavními distancemi, si vytvořil nové osobáky. Na šedesátce to bylo naprosto famózní hned od začátku. Perfektní výběh z bloků a především pozitivně hodnotím přechodovou fázi zhruba na 15-20 metrech, kde se Jiříkovi podařilo do puntíku splnit všechny klíčové body, které jsme si na předchozích trénincích pilovali. Na 150 m byl další osobák, když se Jirkovi podařilo proběhnout za  17,19 s.

1synek.jpg

Osobní rekord si na 150 m zdolal také Vítek Vinduška (17,75 s). Jak jsem jemu samotnému na tréninku zdůrazňoval, chválím za obrovský posun v sešlapovací fázi.

Poprvé na 110 m překážek startoval Kuba Svoboda, který vstoupil do kategorie dorostenců a při premiéře se mu podařilo zaběhnout 16,50 s. Z mého pohledu ale bylo nedůležitěší, že všechny mezery zaběhl na 3 kroky. Pochvala!

1svoboda.jpg