Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honza Brát byl v Jablonci v laufu a zaběhl dva osobní rekordy.

Ve středu 29.1.2020 proběhly v Jablonci nad Nisou tradiční závody v rámci Halových střed. Na tyto závody jsme se vypravili ve čtyřčlenné výpravě. Na programu jsme měli starty na 60 m překážek a hladkých 60 metrů. Největší radost mohl mít dorostenec Honza Brát, který si zde vytvořil dva nové osobáky jak na překami tak na hladkém sprintu. Co se týče překážek, bylo vidět, že mu tentokrát vše vyšlo již od startovní reakce a náběhu na první bariéru. Nový osobák v hodnotě 8,77 s je pro něj jistě motivací.

1brat1.jpg

Vzápětí na to si zaběhl v "laufu" ještě další PB na 60 m 7,49 s, což v Honzově případě  beru jako naprosto senzační výkon a věřím, že při víkendových závodech svoji rychlost zužitkuje při dalším překážkovém startu.

1brat.jpg

Další dva překážkáři  se blížili k hranici svých osobáků. V případě juniora Tomáše Konvaliny to bylo velmi těsné jen 1 setinu od PB (8,86 s) a škoda "ulitého" startu na šedesátce, protože si myslím, že jsme měli "nabito". I v tomto případě se už těším na další starty, protože k posunu překážkového osobáku bylo tentokrát opravdu jen velmi těsně blízko. I sám Tomáš mi potvrdil můj dojem, že to bylo technicky nad překážkami trochu ztuhlé a "silové". Každopádně nyní se potřebujeme "vyzávodit".

1konvalina.jpg

Kuba Svoboda zaběhl na dorosteneckými překážkami 8,92 s, což beru jako dobrý výsledek, ale současně věřím, že když Kubovi závod "sedne" půjde pod 8,80 s. Na hladké šedesátce byl Kubík na dostřel osobnímu maximu, které nepokořil o 3 setiny (7,86 s). 

1svoboda.jpg

Čtvrtou do party byla Janča Šafránková, která si zde odbyla letošní premiéru. Měsíční distanc zaviněný zraněním těsně na sklonku minulého roku nám změnil plán startů, ale jsem rád, že tuto složitou situaci, kdy jsem musel Janičku odrazovat v její touze začít závodit co nejdříve, jsme zvládli. Důkazem tomu může být i klidné svědomí po včerejších závodech, kdy již necítila žádné omezení.  Výkonem 7,88 s v dá se říci sólo závodech navíc předvedla, že určitě patří do české juniorské špičky i po takové dlouhé pauze. 

1safrankova.jpg