Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamplík pátý na Mistrovství ČR mužů a společně se Standou opět kousíček od limitu na 4x100m.

V sobotu 10.6.2017 proběhl v Třinci první den letošního domácího atletického vrcholu tedy Mistrovství České republiky dospělých. Dlouhá cesta autem, kterou absolvovali Štěpán Hampl a Standa Jíra, nakonec nebyla překážkou v podání suprových výkonů.

hampl1.jpg

Štěpán nastoupil k závodu na 100 m velmi suverénně, když v rozběhu zaběhl svůj letošní třetí nejlepší čas 10,62 s a z druhého místa tak jistě postoupil do finále.

20170610_181811.jpg

V něm se dokázal bok po boku českým nejlepším závodníků Maslákovi, Velebovi a Stromšíkovi (pozdějšímu Mistrovi ČR) vybičovat k perfektnímu výkonu 10,57 s a skvělému 5. místu! Moc a moc gratuluju! Určitě skvělý zážitek a velké zkušenosti. Jsem rád, že i Štěpán po dnešku hodnotil svoje vystoupení pozitivně.

hampl2.jpg

Necelou tři čtvrtě hodinku na to se Štěpán přichystal společně se Standou Jírou a kluky s Českých Budějovic (Němjec, Polák) k dalšímu pokusu pokoření limitu na Mistrovství Evropy juniorů ve štafetě na 4x100 m. Standa, který obětoval individuální start na 100 m, aby byl na štafetě stoprocentně "fresh", perfektně rozběhl první úsek a předávka se Štěpánem tentokrát proběhla naprosto OK. V cíli zaznamenala štafeta výsledný čas 40,65 s, což je 1 desetinu za požadovaným limitem. Opět tedy borci předvedli, že je jejich snažení účelné a pokoření dané hranice realizovatelné.

jira1.jpg