Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamplík má limit na Mistrovství světa juniorů! Štafeta juniorů se Standou a Štěpánem byla jen 4 setinky od stejného úspěchu.

V pondělí 4.6.2018 se na pražské Julisce uskutečnil tradiční Memoriál Josefa Odložila. V předprogramu startovala juniorská štafeta na 4x100 m usilující o tvrdý limit na Mistrovství světa juniorů do Tampere. Limit má hodnotu 40,26 s a kluci, z nichž dva borci jsou z naší tréninkové skupiny, k němu měli hodně blízko. Kvarteto Standa Jíra, Štěpán Hampl, Jan Vácha a Daniel Vejražka zaběhlo úctyhodných 40,30 s a za kýženým limitem zaostalo pouhé 4 setinky! Bylo to opravdu senzační vystoupení, které podtrhuje i fakt, že tento výkon je třetím historicky nejlepším výkonem české juniorské štafety! Standa, který štafetu rozběhl famózním způsobem předával Štěpánovi v kontaktu s reprezentačními štafetami mužů a mužů do 22 let. Předávka technicky na výbornou a Hamplík na druhém úseku ukázal, že má dnes formu. Letěl jak raketa:)

stafeta-mensi.jpg

V hlavním programu dostal svůj prostor také Štěpán Hampl, který čekal na "waiting listu" jako náhradník do závodu na 100 m. Místečko se v pátek uvolnilo, a tak mohl Hamplík dnes zakleknout do bloků druhého rozběhu po boku světových sprinterských hvězd. Dnešní běh mě naprosto potěšil. Štěpán zaběhl limit na Mistrovství světa juniorů do již výše zmíněného finského Tampere, ale krom toho se mi to líbilo technicky a myslím, že nebudu šetřit superlativy, když řeknu, že to podle mého názoru byl Štěpánův nejlepší běh v historii. V naprostém bezvětří zaznamenala časomíra výkon 10,48 s, takže když nám foukne do zad, věřím, že má Hamplík letos na čas pod 10,40 s. Moc velká gratulace!

u20tamperejpg.jpg

odlozil2018.png

Ve videu můžete mrknout na Štěpánův závod...v záznamu začíná v 8 minutách a 30 vteřinách.

Třetím do party, kdo se dnešních závodů na Julisce z naší skupiny účastnil byl dorostenec Tomáš Konvalina, který v předprogramu zaběhl nový osobáček na 110 m překážek, když předvedl 14,99 s. Paráda. Až omezíme kontakty a kolize na překážkách, bude z toho čas kolem 14,70 s. Jinak za dnešní vystoupení velká jednička!