Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halová středa v Jablonci - žactvo testovalo 150ku.

Ve středu 18.1.2023 jsme vyhodnotili, že bude s některými žáky lepší v zimních podmínkách jet na závody do Jablonce nad Nisou než-li trénovat na stadionu. Ačkoliv zatáčka v Jablonecké hale je krutě ostrá, přesto jsme zvolili start na 150 metrů jako ideální tréninkový prostředek. 

V případě kluků, kteří již mají naběhané osobní rekordy na Strahově nebo Stromovce, jsem očekával, že by se k ni mohli cca na půl vteřinky přiblížit. To prakticky všichni tři splnili.

Lukáš Sauer si zaběhl 19,29 s a v druhé dráze to měl opravdu hodně těžké. Nicméně náš cíl bylo dobře zatrénovat a to jsme jednoznačně naplnili. Je patrné, že Lukyn přichází z gymnastiky. Zatímco výbušnost , poloha trupu i vedení kroku jsou moc hezké, pohyb paží a to zejména v poloze za tělem je nutné zkorigovat. Až se to povede, věřím, že Lukáš získá další rozměr své výkonnosti. 

1sauer.jpg

Martin Hovorka už v rozcvičování bojoval se svou 4. dráhou, ale v závodě to nakonec uválčil vcelku obstojně a i s časem 19,66 s jsme nakonec odjížděli relativně spokojení. Technicky vidím zatím překážku v ohybu paží hned po startu, kdy Martin vede ruce křižmo přes polohu trupu. Na tomto je potřeba zapracovat, aby energii posílal opředu.

1hovorka.jpg

Alex Mazur, pro nějž jsou zatím veškeré závody i atletické dění vlastně úplnou novinkou, si s tratí poradil podle mě dobře. projevem se mi výkon líbil a byl hezky plynulý. Čas 20,48 s je podobně jako v předešlých případech cca půl vteřiny za PB, což jsem dopředu očekával. 

1mazur.jpg

Milým překvapením byl výkon Anety Bedrnové, která trať běžela úplně poprvé. Dopředu jsem očekával, že by nás potěšil jakýkoliv čas pod 21 vteřin. Výsledný čas 20,39 s byl ale velmi kvalitní a s ohledem nato, že jej zaběhla právě na jablonecké dráze a na to, že šlo o její první závod na této trati, kterou nikdy předtím neběžela, lze usuzovat budoucí progres. Co se týče jejího závodního projevu, velmi mě baví dravost, kterou předvádí hned od startu. Tentokráte byla cílová rovinka velmi dlouhá, ale přesto v ní Anet neztratila "šťávu".

1bedrnova.jpg