Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gympláci z Poděbrad obhájili na republice Středoškolského poháru 3. místo.

V úterý 11.12.2018 se v atletické hale v Ostravě konalo finále 37. ročníku Středoškolského atletického poháru a po roce v něm nechyběli ani zástupci Gymnázia Jiřího z Poděbrad, kteří do soutěže nastupovali jako obhájci loňských bronzových medailí. V týmu nechyběla ani čtveřice mých svěřenců, kteří se již od okresních kol stali základním stavebním kamenem celého týmu.

1team.jpg

 

Velkou porci bodů připsal na konta svého týmu Štěpán Hampl, který vyhrál závod na 60 m v čase 6,95 s a poté ještě zaklekl do bloků k závodu na 400 m, v němž zdolal solidní čas 51,11 s. Program měl Hamplík náročný, protože na závěr nastupoval ještě ve štafetě 4x200 m. Ze všech těchto disciplín posbíral pro tým 1984,75 bodů. Štěpán byl po svých individuálních závodech spokojený sám se sebou, což je důležité. A navíc sám cítil, že nijak brutálně vevytuhl podobně jako o víkendu na Strahově. Projev na 400 m mi připadal velmi dobrý a hladký. Obdobné pocity měl i Štěpán, takže za mě spokojenost.

1hampl.jpg

 

Druhým sprinterem na 60 m byl Marek Řehák, jenž zaběhl výkon 7,15 s na 3 setinky vzdálený osobnímu rekordu. Sám se po závodě cítil velice dobře a i na mě působil v průběhu závodu velmi sebejistě. V celkovém zúčtování obsadil Marek v této disciplíně skvělé třetí místo. Druhou Márovou disciplínou byl skok do dálky, kde jsme se museli opravdu hodně soustředit, aby to nedopadlo jako loni v Břeclavi, kdy na tomto finále zapsal výkon o metr kratší, než-li jsou jeho schopnosti. Tentokrát již prvním skokem zapisoval Marek 567 cm a  ve druhé sérii se ještě zlepšil na 582 cm. Myslím, že nám v tu chvíli spadl veliký kámen ze srdce. Společně s body ze závěrečné štafety měl Markův příděl hodnotu 1698,75 bodů.

1rehak.jpg

 

Tadeáš Krakuvčík měl pro tento závod naordinován závod na 1500 m a štafetu 4x200 m. Na pátnáctce si dokázal Teddy doběhnout pro nový OR, kterým vylepšil svůj loňský výkon právě z republikového finále Středoškolského poháru. Dnešní výkon 4:27,37 je i potvrzením dobrého směru přípravy na nadcházející halovou sezónu. V závěrečné štafetě to byla "lambáda", když naše kvarteto vyhrálo svůj rozběh a v celkovém součtu se kluci usadili na 2. místě. Dohromady připsal Teddy pro své gymnázium 1082,75 bodů.

1krakuvcik.jpg

 

Posledním do party byl Tomáš Sojka, který odjížděl do Ostravy nachlazen. Nakonec ale Tomáš využil šance na rychlé ostravské dráze a v závodě na 60 m si vytvořil nový osobák, když cílem prolétl v čase 7,64 s. Moc gratuluju. Největší roli měl však Tomáš jako člen závěrečné štafety a i s tímto vědomím se na svůj závod připravoval. Pro tým Poděbrad přihodil Tomáš tedy štafetové body v hodnotě 320,75 bodů.

1sojka.jpg

 

Celkově to byla velmi vyrovnaná soutěž. Hovoří o tom jasně i pouhý 15 bodový rozdíl mezi třetím místem našich borců z Poděbrad a druhým týmem z Plzně. Na první místo byl již větší 200 bodový schodek. Kluci svým dnešním součtem 9355 bodů vylepšili svůj osobní rekord z  okresního (9190 bodů) a poté i krajského kola (9234 bodů) o  121 bodů. Takže si rozhodně myslím, že všichni nechali na dráze to nejlepší, co v danou chvíli mohli nechat. I proto si myslím, že si všichni zaslouží velikou pochvalu a věřím, že si finále "středoškoláku" v Ostravě užili. 

1all.jpg

 

Výsledková listina republikového finále Středoškolského atletického poháru 11.12.2018 v Ostravě:

1vysledky.jpg