Jdi na obsah Jdi na menu
 


Franta Hanč a Šimon Novák si v Kolíně vylepšovali PB.

V sobotu 10.6.2023 se v Kolíně uskutečnilo 2. kolo krajského přeboru družstev dorostu a juniorů středočeské postupové soutěže. Naši junioři i dorostenci opět zvládli uhájit stříbrné příčky, a tak se před třetím srpnovým kolem mohou již lehce těšit na postup do Mistrovství Čech, kam směřují. 

Z naší skupiny si na tomto závodě nový osobní rekord zaběhl Šimon Novák, jemuž se podařilo již v rozběhu zdolat 11,55 s, aby si v následném finále doběhl pro jeho další zlepšení v podobě 11,48 s. Je vidět, že Šimon v této fázi postupuje mílovými kroky a na každých závodech jsou patrná zlepšení v technice.

1hanc-novak-s.jpg

V kategorii  dorostenců byl bohužel ve finále 100 metrů diskvalifikován Franta Hanč, který si však vše dosytosti vynahradil na dvosutovce, kde šokoval novým osobákem a zlepšením o půl vteřiny na 23,14 s. Po dvoustovce ve Schwechatu před 14 dny jsem věděl, že má na to prodat slibný výkon, ale na takové zlepšení jsem nepomýšlel. Každopádně zde se jednoznačně projevily drily v technice a konečně to Frantovi "sedlo".

1hanc2.jpg

Podobně jako Franta přidal plný bodový zisk 11 bodů za vítězství na dvoustovce také Šimon Kratochvíl, který vyhrál mezi juniory za 22,33 s. Před tím byl ještě 3. na poloviční trati (11,21 s). Věřím, že jde o solidní test před nadcházejícím republikovým šampionátem.

 

Matěj Novák nastupoval k závodu na 400 metrů s celkem oprávněnými ambicemi zaběhnout nový osobní rekord. Tempo na první polovině trati bylo správně rozvržené, když probíhal za 24,4 s. Bohužel ale dost vytuhnul a celkově z toho byl čas 52,55 s, což bylo za naším očekáváním.  Každopádně ale věřím, že se Matesovi v této sezóně povede hladká čtvrtka ještě vylepšit!

 

Zajímavý počin se zadařil ve štafetě dorostenek, kde běžela první úsek Aneta Bedrnová, která ještě coby žákyně pomohla týmu k překonání historického kolínského oddílového rekordu, který má nyní novou hodnotu 48,36 s. Anetě první úsek ve štafetě velmi sedl a jsem rád, že předvedla svoje vlohy.