Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvanáctka "mláďat" v Českém Brodě na zkoušenou.

V sobotu 14.1.2023 jsme využili blízké destinace Českého Brodu, kam jsme se vydali s mladšími ročníky z naší tréninkové skupiny absolvovat veřejné závody, na nichž jsme zaběhli dvě šedesátky. Dvanáct sprinterů a sprinterek tedy využilo ideální příležitost zaběhnout si model rozběh - finále a i když v celkovém kontextu se nejednalo o převeliké bourání osobních rekordů, byl jsem rád, že jsme závod absolvovali, protože nám v mnoho případech ukázal cestu, jak se v tom kterém případě můžeme posouvat dále a současně šlo o ideální "tréninkový" závod. 

1skupina.jpg

Úplně první závody zde absolvovala dvojice děvčat a obě si vedla velmi dobře. Na šedesátce se v celkovém srovnání s konkurencí stejně starých děvčat umístila Aneta Bedrnová na prvním místě (8,42 s) a Mia Plačková (8,45 s)  na druhém místě. Ve skoku do dálky to dopadlo také velmi slibně, když Aneta zdolala 499 cm a Mia 484 cm. V obou případech byla škoda, že se skákaly pouze 3 pokusy, protože v následném finále, kam by obě postoupily, bychom se ještě měli možnost zlepšit. Vzhledem k tomu, že holky neměly připravený rozběh a de facto jsme "vařili" přímo na místě tzv. z vody, to beru jako výkony s velkým potenciálem.

1bedrnova-plackova.jpg

Mezi dorostenci bojovala čtveřice Franta Hanč, Denis Bollard, Martin Dupák a Šimon Novák.  Českém Brodu všichni ostřelovali svoje osobní rekordy a to jsem bral jako pozitivní. Franta si zapsal výkon 7,51 s, což v porovnání s jeho osobákem z minulého týdne (7,38 s) je podle mého názoru stabilizací na jisté úrovni, z níž můžeme očekávat další "ústřel". Tři setiny od hranice PB byl Šimon Novák, když zaběhl 7,62 s. Denis Bollard zatím vnímá, že mu chybí tréninkový výpadek v listopadu a prosinci. Bylo to vidět i na těchto závodech, kdy prvních 40 metrů bylo fantastických a držel krok s Frantou na čele závodu. Potom mu ale "došlo" a do cíle to dotáhl nejlépe za 7,71 s. Věřím ale, že se Dennis dostane rychle zpět do formy. Martinu Dupákovi se první běh rozhodně nepovedl a sám cítil, že hned od startu z bloků to bylo špatné. V druhém běhu to ale bylo jiné kafe a rovněž výsledný čas 7,69 s (na 4 setiny kousek od osobáku) ho potěšil. U Martina budeme chtít zapracovat trochu na poli psychiky, aby dokázal prodat, co v něm opravdu je a zjednodušeně řečeno, strčil soupeře do kapsy ještě před výstřelem z pistole.

1dci.jpg

Mezi žáky předvedl vyrovnanou výkonnost Honza Šmejkal, když zaběhl podobné časy 7,73 a 7,72 s. Oba na 7 setin vzdálených od osobního rekordu. To beru jako Honzovu silnou stránku a také jsem ho za to pochválil. Lukáš Sauer prodělal v minulém týdnu lehčí nemoc, a tak jeho výkony 2 desetinky od hranice PB beru jako opravdu spíše tréninkové (7,92 s). Ondra Musil zatím vypadá, že bude potřebovat pořádně rozběhat, protože v současné chvíli mám pocit, že své dlouhé páky, které by mohly být jeho předností, zatím neumí dostatečně použít. Každopádně pozitivním je to, že už mu nepřetrvávají bolesti zad, které měl v loňském roce.

1smejkal-musil-sauer.jpg

Velmi sympatický výkon předvedl Štěpán Holeček, u nějž jsme v posledních dvou měsících bojovali s růstovým spurtem a tím ovlivněnými bolestmi nohou. Každopádně opět se potvrdilo, že vše potřebuje svůj čas a Štěpán si v Českém Brodě doběhl pro čas 7,85 s, což je jen 3 setiny od jeho osobáku. Vnímám to jako první vlaštovku a z pohledu techniky jsem se utvrdil na těchto závodech, kde je potřeba nejvíce zabrat a kde jsou Štěpánovi současně největší přednosti. Martin Hovorka bojuje asi nejvíce při závodech se svojí hlavou. Možná až příliš přemýšlí před závodem i po závodě a trošku si myslím, že i během něj. To budeme muset změnit a potom si myslím, bude moci Martin využít svoje schopnosti naplno. Jeho osobák, který zaběhl (8,14 s) je pozitivním ukazatelem, ale určitě má na to, aby zaběhl čas pod 8 vteřin.  V druhém běhu se mi líbilo, jakou dokázal Martin hned po startu vyvinout frekvenci. Současně mu to ale "nejelo" dopředu. No, víme, co vylepšovat! Osobní rekord si vyrovnal i Alex Mazur na hranici 8,55 s. U Alexe to ale beru jako stále sbírání začátečnických zkušeností.

1holecek-hovorka.jpg