Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva oddílové rekordy na 150 m při HESU meetingu zásluhou Štěpána a Jančy.

V úterý 4.9.2018 se v Kutné Hoře konal 2. ročník HESU mítinku pod patronátem mistryně světa Zuzany Hejnové. Ve vypsaných disciplínách nechyběla na kutnohorském atletickém stadionu plejáda českých atletických reprezentantů. Mezi nimi se neztratilo ani 11 členů naší tréninkové skupiny.

1komplet.jpg

Prakticky všichni měli pro kutnohorský mítink naordinován závod na 150 m, který je doplňkovou disciplínou pro starší věkové kategorie. Na sklonku letošní atletické sezóny jsme tak byli rádi, že máme změnu v závodním rytmu a tak trochu si odpočineme od standardních tratí na 100 nebo 200 metrů. Pořadatelé připravili pro první tři závodníky v každé disciplíně krásné medaile, které dostali závodníci při závěrečném ceremoniálu.

20180904_140214.jpg

V závodě mužů na 150 m se nám náramně vedlo. Štěpán Hampl dokázal posunout vlastní oddílový rekord na této trati a jako první muž kolínské historie zaběhl tuto trať pod hranici 16 vteřin.  V Kutné Hoře zaběhl Hamplík totiž vynikající výkon 15,91 s a usadil se tak na čele českých dospěláckých tabulek v tomto roce, kde figuruje právě jako jediný s časem pod 16 sekund!

1hampl.jpg

Senzační čas zaběhl také druhý v pořadí z tohoto závodu Stanislav Jíra, jenž zaběhl 16,18 s, což je čas, kterým by přepisoval naše oddílové tabulky taktéž, nebýt skvělého výkonu jeho tréninkové parťáka Štěpána. Ale i tak byl Standa velmi spokojen a já samozřejmě též. Moc gratuluju Stando!

Třetí příčku uhájil v tomto závodě Marek Řehák, jemuž se před pár dny příliš nevedlo při MČR mužů do 22 let, ale v na HESU mítinku zazářil vynikajícím osobákem 16,93 s. Tento výkon vlije Márovi jistojistě mnoho sil do posledních podzimních závodů. 

1muzi.jpg

V kategorii žen jsme se zásluhou Jany Šafránkové mohli opět radovat z oddílového rekordu, neboť Janča zaběhla na své doplňkové trati 150 m senzační výkon 19,05 s a tím vymazala 18 let staré historické klubové maximum v kategorii dorostenek. Na to, že se den před závodem cítila Janička jako "spráskaný pes", to v Kutné Hoře běželo naprosto excelentně a ještě, že jsem Janu v podvečer závodu přemluvil, aby opravdu jela. Tak, jak jsem jí řekl....Já ti věřím, teď už zbývá jen, aby sis věřila ty sama! Navíc si z Kutné Hory Janča odvezla fotku a podpis od svého sprinterského idolu Jana Veleby, když se konečně odvážila ho poprosit o společnou fotku. yes

1safrankova.jpg

I druhá v této kategorii byla členkou naší tréninkové skupiny. A posun osobního maxima byl ještě výraznější, neboť Kristýna Růžičková stlačila svůj PB na této trati o plnou vteřinu dolů na výborných 19,27 s. Po právu si Kikina odvážela stříbrnou medaili.

1zeny.jpg

V žactvu je trať na 150 m hlavní soutěžní disciplínou a naší skupině se zde také velmi dařilo. Nejprve v kategorii žákyň finišovala Róza Znamínková na 3. příčce za čas 20,54 s.

1zky.jpg

Poté nastoupili kluci, kteří kutnohorský závod ovládli, když obsadili všechny medailové pozice. Na prvním místě se umístil nováček v naší skupině Lukáš Soukal za čas 18,09 s jen 5 setinek za svým osobákem. Druhé místo uhájil Pepa Šedivý v čase 18,93 s a bronzovou příčku vybojoval Matěj Severa v novém osobním maximu 19,44 s.

1zci.jpg