Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva nové osobáky si z finále staršího žactva odvezl Šimon Kratochvíl. Oba týmy slaví postup do Mistrovství Čech.

V neděli 1.9.2019 jsme se vypravili do Berouna na letošní finále krajského přeboru družstev staršího žactva. Letošní formát soutěž se oproti předchozím letům změnil a ze základní skupiny postoupily z obou částí Středočeského kraje pětice týmů do tohoto finále, které jako jediný závod rozhodovalo o dvou postupujících týmech do Mistrovství Čech. My jsme se v závěru dne mohli radovat z postupu jak dívek, které zvítězily a získaly zlaté medaile, tak i z postupu chlapeckého týmu. Ten byl o pouhých 5 bodů na druhém stupni.

1.jpg

Dva nové osobáky si z Berouna odvezl Šimon Kratochvíl, který dokazuje, že před blížícím se Mistrovstvím ČR má dobrou formu. Škoda jen, že na sprinterské rovince vál dosti nepříjemný protivítr. Na druhou stranu, když tento fakt uvážíme, musíme osobáku velmi cenit a věřím, že s lepšími podmínkami to bude ještě daleko lepší. Šimon si doběhl pro nový PB na 60 m (7,59 s) a 150 m (17,61 s).

1kratochvil.jpg

Do A finále na 60 metrů se kromě Šimona probili také ještě Jirka Synek (7,60 s jen 3 setiny za PB) a Vítek Vinduška (v rozběhu 7,65 s), který ve finále doběhl jen pro body, protože ho stále trápí bolesti v bederní oblasti. Doufejme, že se to do MČR dá do kupy....

1vinduska.jpg

Jirka Synek přidával body také na 150 m (18,17 s), kde se umístil na 4. příčce a i jeho forma zdá se s blížícím se vrcholem žákovské atletiky, jímž bude kolínské Mistrovství ČR žactva od 20. do 22.9.2019, stoupá.

1synek.jpg

Krom tří borců v A finále měla naše skupina další dva zástupce také v B finále, kde reprezentoval Michal Boháč (7,80 s) a Štěpán Konvalina (7,90 s). Michal poté nastupoval ještě v závodu na 150 m, kde zaběhl 18,92 s.

1bohac.jpg

1konvalina.jpg

Velkou smůlu si vybral Kuba Svoboda, jenž svůj závod na 200 m překážek rozběhl velice kvalitně, ale bohužel po kolizi na 5. překážce upadl, závod dokončil v čase 32,41 s. Jsem si jistý, že se to Kubovi příště povede a čas stlačí pod 28,50 s. Další bodíky pro družstvo připisoval Jakub na 100 m př. (15,71 s 4. místo) a ve výšce 3. místo (156 cm).

1svoboda.jpg

Jakub Douděra si v Berouně zkoušel své nové výškařské tretry a zatím to nejlepší výkony nevyšlo, protože zdolal 171 cm a v dálce 560 cm, což v obou případech stačilo vždy na 2. místo.

1doudera.jpg

Jedinou slečnou byla z naší skupiny Anička Vitoušová, která si na 60 m vybrala tak trochu nováčkovskou daň, když po vynikajícím startu nedokázala dobře zašlápnout první dokrok a podlomila se jí noha. Čas logicky byl výrazně ovlivněn a daleko za Aniččinými možnostmi. Na 150 metrech to byla již jiná káva a Anička si doběhla pro nový osobní rekord 21,17 s.

1vitousova.jpg