Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý den na gigantu: 3 osobáky na dvoustovkách.

V neděli 7.3.2021 pokračovala naše výprava na halovém Mistrovství ČR dorostenců a juniorů v Ostravě. Na tento den se chystali tři borci na své rozběhy na 200 metrů. ...a nevedli si vůbec špatně, když všichni 3 zaznamenali nové osobní rekordy a umístění na 6., 7. a 8. místě!

Jako první dostali přednost v časovém pořadu dorostenci, kde se nejdříve představil Šimon Kratochvíl.  Ten nezůstal vůbec za očekáváním po jeho štafetovém výkony před 14 dny a na trati si počínal velice suverénně. Zaběhl svůj první čas pod hranici 23 vteřin a mohl tak mít radost nového osobního rekordu 22,98 s. V Šimonově hlasu jsem po závodě cítil trošičku zklamání. Na postup do pětičlenného finále mu totiž chyběly pouze 4 setiny. Nicméně celkové 7. místo v novém osobáku je jednoznačným úspěchem a Šimon si zaslouží velkou gratulaci zejména k velmi kvalitnímu osobáku. Společně s jeho 5. místem na šedesátce, je toto MČR jeho prozatímní největší individuální úspěch.

Druhým dorostencem, který nastupoval na 200 m, byl Jirka Synek. I on může toto MČR řadit ke svým velkým úspěchům, neboť jako prvním rokem v této kategorii, se dokázal v konkurenci výrazně prosadit, když v sobotu obsadil 6. příčku na 60 m a v neděli se umístil po výborném osobáku 23,06 s na nečekaném 8. místě.  Projevem od začátku velmi rytmický běh mě bavil. Myslím, že ze sebe Jirka vymáčkl maximum možného. 

Posledním zástupcem v nedělním programu byl junior Lukáš Soukal, jenž si chtěl po sobotním diskvalifikaci na šedesátce, spravit chuť. Lukyn startoval hned v prvním rozběhu v šesté dráze. 150 metrů bylo vidět, jak mu trať "chutná" a vše jelo moc pěkně dopředu.  Na seběhu z nakloněné 6. dráhy do cílové rovinky se však Lukáš technicky trochu rozhodil, což musel vybalancovat mírným záklonem. I tak se mu povedlo zaznamenat halový osobní rekord 22,62 s. Tento výkon ho zařadil na 6. místo celého závodu, a protože finále na této trati se běhá pouze v úzké sestavě 5 závodníků, do finále se Lukáš nekvalifikoval. Nakonec byl ale Lukyn vcelku spokojený. Sám cítil, že do závodu dal všechno, co mohl. Technická chyba ho, věřím, do budoucna zocelí. Šesté místo na této trati mezi juniory je podle mého názoru jeho dosavadní největší individuální úspěch, takže celkově si zaslouží pochvalu. 

S uvážením faktu, že letošní halovou přípravu jsme měli odsouzenou na přípravu venku v zimních podmínkách, si všech výkonů, které kluci na tomto šampionátu podali, velmi cením. Už už se těším na jaro a následnou letní sezónu.