Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá kola družstev: rychlá dvoustovka Lukáše Soukala, double Matěje Rosenbergera a nepříjemný kladenský "proťák".

O uplynulém víkendu 26.-27.6.2020 se konala druhá kola krajských přeborů družstev mládeže. V pátek se nejdříve konala soutěž staršího žactva ve Vlašimi, kde závodil pouze 1 člen naší tréninkové skupiny Matěj Rosenberger, který dokázal vyhrát oba nejkratší sprinty. 60 metrů běžel téměř na hranici osobáku (7,63 s) a na 150 metrů zopakoval kvalitní výkon na hranici PB za 17,93 s. V obou případech tak bral 11 bodů pro náš tým.

1rosenberger.jpg

V sobotu jsme se vydali do Kladna na 2. kolo KP družstev dorostu a juniorů. Zde podmínky pro sprintery tentokráte vůbec nepřály dobrým časům, protože na rovince foukal dosti čerstvý vítr proti. V nárazech i přes 4 m/s.  Nejkvalitnější výkon zde podal Lukáš Soukal, který v kategorii dorostenců zaběhl 200 metrů za 22,27 s. Ve svém běhu měl obrovské štěstí, protože vítr se v tuto chvíli na pár okamžiků uklidnil. Luky se po doběhu cítil zklamaně, protože jej předběhl kladenský soupeř, ale pro mě z pohledu techniky běhu zejména v zatáčce, to byl moc povedený závod. Pocit "vytuhnutí", o kterém Lukáš hovořil, je dá se říci na místě a zas až takové vytuhnutí to být nemohlo, když se u povedlo vylepšit OR o 3 desetiny. Pro mě jednoznačně velký palec nahoru a stejně, jak jsem říkal Lukášovi hned po závodě, někdy je dobré být poražen, abys byl vítězem. Myslím, že v tomto případě se má slova naplnila dokonale. Věřím, že kdyby Lukáš neměl takového soupeře , nezaběhl by tento čas!

1soukal.jpg

Na hladkých stovkách měla naše tréninková skupina velké zastoupení. Bohužel se zde ale nepovedlo nikomu zaběhnout PB, protože foukalo opravdu nepříjemně. Mezi juniory vyhrál finále A Mare Řehák (11,21 s) a ve finále B zvítězil Tomáš Konvalina (11,86 s).

1rehak.jpg

1konvalina-t.jpg

Finále dorostenců bylo téměř kolínskou záležitostí naší tréninkové skupiny. Lukáš Soukal zde v protivětru -1,7 m/s zaběhl kvalitní čas 11,37 s a vyhrál jej. Třetí finišoval Vítek Vinduška (11,76 s), Čtvrtý Šimon Kratochvíl (11,97 s), páté místo vybojoval Matěj Severa (12,05 s) a šestou příčku Honza Brát (12,10 s).

1finale-dci.jpg

Mezi děvčaty si dobře vedla Kačka Tvrdá, která ve slušně nabitém finále juniorek doběhla na 4. pozici (13,05 s) v proťáku -1,5 m/s. Ještě horší pocit musela Kačka mít v závodě na 200 metrů, když jim fouklo -4,7 m/s. Z mého pohledu 150 metrů velmi solidních a potom dá se říci "zeď".

1tvrda.jpg

Osobní rekord hodně potěšil Aničku Vitoušovou, která ve finále B dorostenek zaběhla na 100 m nový PB 13,72 s. Moc gratuluju. Anička zářila štěstím...

1vitousova.jpg

Závod na 300 m překážek jsem sledoval se zadrženým dechem. Na minulých závodech právě na Kladně měl Kuba Svoboda kolizi na poslední překážce a trochu jsem si vyčítal, že jsem mu dost hlasitě křičel u poslední překážky. Tentokrát jsem se udržel.. Kubovi se povedlo vylepšit si svůj PB o celou vteřinku dolů na 43,31 s. Další velký osobní rekord si vyskákal v dálkařském sektoru, kde dolétl až na 577 cm, což mě hodně potěšilo a Kubovi patří velká gratulace.

1svoboda.jpg

V dálce se dařilo i Štěpánu Konvalinovi. Ten si zlepši OR na 556 cm, když dopadl téměř o půl metru dále, než byla dosavadní hodnota jeho PB.

Kladno nás přivítalo horkým letním počasím, a tak jsme v odpoledním čase, kdy už jsme před sebou neměli žádný start, využili blízký venkovní aquapark. Bylo to opravdu příjemné osvěžení. Myslím, že se tenhle můj nápad se hodně líbil...

1aqua.jpg