Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenky vezou z Ostravy titul Mistryň České republiky!

29. 9. 2019

V sobotu 28.9.2019 se konalo také Mistrovství ČR družstev dorostenek v Ostravě ve Vítkovicích. V nádherné aréně, kde se koná mimo jiné také Zlatá tretra (český nejlepší atletický mítink), se našim dorostenkám dařilo nadmíru dobře. Kolínské dorostenky po vítězství v Mistrovství Čech odjížděly k finálovému utkání Mistrovství České republiky do vítkovické Ostravar arény sice s medailovými ambicemi, ale podle přihlášek měly papírově být silnější domácí závodnice. Obrovsky kolektivní výkon týmu vedeného Jiřím a Klárou Tučkovými ale postavil tyto předpoklady na hlavu a zrodil se tak největší úspěch dívčího týmu v historii kolínské atletiky, když holky s obrovským bodovým náskokem zvítězily a získaly titul Mistryň České republiky!

1dorostenky-mensi.jpg

Z naší tréninkové skupiny byly součástí tohoto týmu hned 3 dorostenky. Na sprinterských tratích se výborně vedlo Janě Šafránkové. Ta za poslední měsíc procházela bolestivými stavy v oblasti nártu a proto jsme se snažili závěrečnou přípravu před posledními závody upravovat tak, aby vše vydrželo do dne "D. I když to Janče, která je od přírody tréninkový workoholik, nebylo po chuti a dost často jsem ji musel korigovat a záměrně ubírat dávky, nakonec se ukázalo, že jsme se připravili dobře, protože v posledním závodě sezóny zaběhla Janča další vynikající časy na 100 metrů (12,22 s) a ve finále A brala na 100 metrů velký příděl 7 bodů. Na dvoustovce, kterou jsme letos běhali minimálně si Janička v posledním závodě sezóny zaběhla nový osobní rekord 26,22 s, za nějž přinesla no kolínské konto 3 body. Na závěr si Janička zaběhla krátkou štafetu, v níž finišovala na celkovém prvním místě mezi všemi soupeřkami.

1safrankova1.jpg

Velký den měla i Kačenka Tvrdá. Ukázalo se, že je to obrovská bojovnice a ve své příjmení nenosí nadarmo. Jen dna dny před závodem jsem jí vysvětlil, že pro tým bude přínosné, aby běžela 800 m, s kterými dopředu v žádném případě nepočítala. Kačka to přijala a s vervou sobě typickou odběhla tuto trať ve výborném výkonu 2:34,79 (nový osobák) a získala tak pro tým 6 bodů za výborné 5. místo. Další tři body za 8. příčku připsala Kačka v závodě na 300m překážek po výkonu 47,70 s. Kačku čekala v tu chvíli ještě její třetí disciplína a to štafeta na 4x400 metrů. Prostě obrovská porce v závěru dne vyvážená zlatou medailí a mistrovským tričkem.

1tvrda2.jpg

Třetí z našich dorostenek byla Róza Znamínková, která absolvovala rozběhy na 100 metrů, v nichž zaznamenala výkon 13,42 s, což na postup do finále nestačilo. Róza byla ale do týmu nominována hlavně jako členka obou štafet jak 4x100 tak i 4x400 metrů a v nich se dokázala vybičovat k vynikajícím výkonům. Vydařené štafety jen podtrhly velký kolínský úspěch. Na 4x100 metrů kvarteto Kristýna Šlehubrová, Jana Šafránková, Rozárie Znamínková a Eliška Králová nenašlo přemožitele (49,55). Vysoký zisk přinesl i závěrečný běh na 4x400 metrů. Sestava Lenka Novotná, Vanessa Adamcová, Kateřina Tvrdá a Jitka Novosadová proťalo cílovou čáru jako druhé (4:07,24) a Tereza Havlíčková, Tereza Škopková, Rozárrie Znamínková a Lucie Olivové doběhly sedmé (4:21,08). 

1znaminkova.jpg

Holky, moc vám gratuluju a užijte si medaile i růžová mistrovská trička! Moc vám to sluší. wink

1mat.jpg