Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenec Souky atakoval na dvoustovce hranici 23 vteřin.

V sobotu 25.1.2020 startovala čtveřice členů naší skupiny mimo soutěž v rámci přeborů Karlovarského kraje v Praze na Stromovce. Jako první nastoupila ke svému startu kačka Tvrdá, která běžela závod na 400 metrů. Podle našich představ rozběhla v mezičase na 200 m 29,8 s a závod dokončila za 62,10 s, jak jsme si naplánovali.

1tvrda.jpg

Dalším zástupcem byl překážkář Honza Brát, jenž vypadal na překážkami celkem dravě a byla škoda, že se v tomto závodě neběželo finále. Věřím, že v něm by svůj letošní nejlepší výkon určitě vylepšil. Dnes to tedy bylo za 8,90 s.

1brat.jpg

Kombinaci 60 m + 200 m zvolila dorostenka Anička Vitoušová. Na šedesátce se mi líbilo, že dokázala v závodě již udržet hlavu nakloněnou ve směru běhu, ale ještě musíme zapracovat na technice výběhu z bloků. Každopádně předvedla čas 8,56 s. Na dvě stě metrů si Anička doběhla pro nový osobní rekord, když jeho hodnotu posunula o 2 desetiny na 28,49 s.

1vitousova1.jpg

Stejnou kombinaci běžel i Lukáš Soukal. Tomu se start na šedesátce povedl tentokrát náramně a výsledný čas 7,25 s jen pět setin za PB tomu byl důkazem. S ohledem na fakt, že Luky přijel v pátek ze školního lyžáku, nemůžeme být nespokojení.

1soukal1.jpg

Dvoustovka byla ještě o level výše.... Lukáš zaznamenal výkon 23,00 s a chybělo jen málo k prolomení hranice, aby nový osobáček začínal číslicí 22. Nicméně hned v úterý budeme mít další šanci, aby se to Lukymu povedlo.  Z dnešního výkonu musím vyzdvihnout zejména prvních cca 150 metrů, na kterých se povedlo snad vše, co jsme si před závodem zadali. Perfektní seběh z první zatáčky. Aktivní, frekvenční krok do protizatáčky. Celý závod byl navíc ozdobený napínavým soubojem s plzeňským soupeřem o dráhu níže. Prostě hezká podívaná. Společně s posunem osobního rekordu o 16 setin to byl krásný závod. ....Lukyn byl po závodě trošičku zklamaný, že to nebylo pod 23 vteřin, ale na vše je čas. Hlavně je nutné nezapomenout se radovat i z těch nejmenších úspěchů!

1soukal.jpg