Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci ve finále Mistrovství ČR na 6. místě.

V sobotu 3.10.2020 proběhlo v Jablonci nad Nisou Mistrovství České republiky družstev dorostenců. Náš tým, v kterém startovalo také 8 kluků z naší skupiny, obsadil celkovou šestou příčku v konečném zúčtování. Oproti výsledku z minulého týdne, kdy jsme jak se říká "s odřenýma ušima" postoupili z Mistrovství Čech, jsme si tak výrazně polepšili. Nutno podotknout, že v Jablonci se celému týmu nebývale dařilo. Ve sprinterských disciplínách  jsme však na sobotní rekordy mohli zapomenout, neboť na jablonecké dráze foukalo opravdu dost hodně proti.

1.jpg

Závěr sezóny se nebývale vydařil Lukáši Soukalovi, který se stal také lídrem celého týmu a nejvíce bodujícím závodníkem. Posbíral v součtu plných 17 bodů. Na stovce se mu v rozběhu podařilo zaběhnout druhý nejlepší kariérní čas  (11,18 s) a jen škoda těch větrných podmínek. Pro mě osobně znamenal tento výkon představující nový osobák. I Lukyn to tak cítil. Při lepších podmínkách by určitě dokázal zaběhnout na hranici 11,0 s. Druhý start na 300 m překážek již byl ověnčen ve výsledkové listině zkratkou PB, když si Lukáš v nádherně dotahovaném finiši zaběhl čas 39,70 s. Tenhle výkon se mi strašně moc líbil. Bylo na něm vidět, jak Lukáš již dokázal mentálně atleticky vyzrát. Posledním startem byla dvoustovka, na níž opět ve velkém "proťáku" zaběhl 23,17 s a celkové 6. místo.

1soukal.jpg

Druhý osobní rekord pro naši tréninkovou skupinu ze povedlo zaběhnout Šimonu Kratochvílovi, který na 300 m překážek srazil PB o 0,6 vteřiny dolů! I v jeho případě to už od začátku vypadalo moc hezky rozběhnuté a nutno poznamenat, že větrné podmínky třístovkařům v prvních 120 metrech hodně napomohly. Výsledný čas 39,89 s je navíc také splněným limitem do SCM pro následující sezónu. Gratuluji!

mistrovstvi-cech-druzstev_067.jpg

Na hladké stovce se podařilo do B finále proklouznout Vítku Vinduškovi, který v protivětru -3,0 m/s zaběhl 11,88 s. Ve finále na body bohužel nedosáhl, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o týmovou soutěž, nastoupil Víťa na pro nás netradičních 3000 metrů a zde připisoval na kolínské konto 3 body. 

mistrovstvi-cech-druzstev_095.jpg

Dobrou formu si do Jablonce přivezl překážkář Honza Brát, jenž zaběhl na 110 m překážek 15,60 s jen desetinu za osobákem. A i v jeho případě podobně jako u Lukáše Soukala vnímám tento čas jako pokoření osobáku (i když ne oficiálně), protože závod doprovodil silný vítr -3,2 m/s. Moc hezky to Honzovi mezi překážkami "šlapalo" a z pohledu vedoucího družstva jsme zde zaznamenali nečekané 2 bodíky za 8. příčku.  Poté si Honza podobně jako Vítek zaběhl pro družstvo 3000 m, kde ulovil 1 bod za 10. příčku.

mistrovstvi-cech-druzstev_213.jpg

V soutěži se prezentovali ještě Kuba Svoboda (110 m př. 16,06 s), který byl důležitou součásti dlouhé štafety 4x400 metrů a Matěj Rosenberger, jemuž jeho výkon na 100 m odvál opět silný vítr. Jsem ale rád, že to Mates dokázal s respektem vyhodnotit a nebyl z toho nijak zklamaný. Jeho důležitá úloha přišla na závěr v krátké B štafetě 4x100 metrů, kde pomohl k zisku 3 bodů.

Velkou pochvalu si zaslouží Matěj Severa, který vlastně nastupoval do boje jako úplně první v chůzi na 3000 metrů. Oproti výkonu z minulého týdne se dokázal vylepšit o více než 2 minuty a vyneslo to pro naše barvy 7. místo a 4 body. Na úplný závěr potom Matěj startoval v A štafetě 4x100 m, kde společně se Štěpánem Gregorem, Vítkem Vinduškou a Honzou Brátem zaběhl velmi kvalitní čas 43,95 s, jen znamenal celkové 2. místo a 9 bodů pro náš tým!

mistrovstvi-cech-druzstev_065.jpg