Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci předvedli v Jičíně kvalitní štafetu.

V sobotu 24.8.2020 jsme vyrazili do Jičína na 3. kolo II. ligy, kde letos hostuje za týmy Jičína, Pardubic a Čáslavi většina naší tréninkové skupiny. Při porovnání výsledků této soutěže a prvoligovými výsledky je velká škoda, že nemohli kluci nastoupit za naše domácí družstvo mužů v 1.lize. Většina z nich by zde dle aktuální výkonnosti pomohla bodovat. Snad si před příští sezónou vedoucí družstva lépe prohlédnou výsledky  z halové sezóny a vyhodnotí situaci. Jednoznačně bych viděl jako pozitivnější to, aby kolínští závodníci závodili za Kolín, než abychom kádr doplňovali hostujícími borci. 

V Jičíně bylo tentokrát sice krásné a příjemné sluníčko a teplota. Protivítr však sprinterům vůbec nepřál. Na 100 m se do A finále po vynikajícím startu probojoval Lukáš Soukal. Ve finále už se mu do obrovského proťáku vůbec nevedlo, ale pro mě je důležité, že si odnesl alespoň dílčí dobrý pocit právě z vydařené startovní reakce v rozběhu. 

20200825_074943.jpg

B finále si ochutnal Honza Brát, který tak pro čáslavský tým vybojoval 3 body a také Matěj Rosenberger, jenž připsal pro Pardubice 2 body.

20200825_075110.jpg

Na 200 m nastoupili tentokrát Šimon Kratochvíl a Vítek Vinduška. Pro oba se závod vydařil zejména v první polovině trati, kde měli oba velmi podobný projev a drželi se na předních příčkách. Na rovince jim však "došlo", když je sfoukl vítr. Přesto jsme hodnotili v závěru pozitivně právě s ohledem na hezky zvládnutou zatáčku.

20200823_145430_013.jpg

Pro Aničku Vitoušovou byl vítr do obličeje na těchto závodech opravdu největším soupeřem, a tak se ani na 100 ani 200 metrů nedokázala priblizit k OR. Příště nám snad bude přát větší štěstí.

20200825_075528.jpg

Na závěr se představila v jičínských službách naše dorostenecká štafeta 4x100m . Kluci si tak zde mohli naostro vyzkoušet před mistrovstvím republiky předávky v závodním hecu.  První předávka vyšla mezi Šimonem Kratochvílem a Vítkem Vinduškou naprosto v pohodě. Na druhé předávce na Jirku Synka jsme šli, jak se říká, "na jistotu ". A při závěrečné předávce chyběl jeden krok k tomu, aby Lukáš přebíral v plné rychlosti a předávka by tak byla bezchybná. Nicméně i s touto chybou jsem ve finále spokojen, protože alespoň víme, co a jak udělat dále. Kluci měli z celkového prvenství mezi všemi štafetami radost a čas 44,26 s zní velmi slibně. Při porovnání s prvoligovou soutěží o den dříve konanou v Kolíně se jedná o velmi vysoko budující štafetu zhruba na úrovni 4. místa v této soutěži.