Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci jsou Mistry Čech!

V sobotu 11.9.2021 se na pražské Slavii uskutečnilo Mistrovství Čech družstev dorostenců a náš tým jel s papírovými předpoklady pro nejvyšší umístění. Zatímco mé propočty nasvědčovaly zhruba 30 bodovému náskoku nad ostatní soupeře, skutečnost byla ještě daleko více růžová, když kluci zvítězili o rovných 60 bodů a své soupeře doslova deklasovali. Tým dorostenců čeká za 14 dní boj na nejvyšší úrovni při domácím Mistrovsví ČR, na němž k pětici týmů z dnešního závodu přibude ještě trio silných soupeřů z moravské části. 

1dorostenci2021tym.jpg

Z naší tréninkové skupiny přispělo k titulů Mistrů Čech v Praze také šestice borců, která se při medailovém ceremoniálu radovala ze zlatých medailí na krku.

1dorostenci2021.jpg

Štěpán Konvalina nastoupil odvážně na trať 2000 m překážek, aby pro tým zajistil cenné bodíky. Bohužel však závod nedokončil. Přesto jsem rád, že v sobě našel odvahu a pokusil se překonat sám sebe. 

1konvalina-s.jpg

Šimon Kratochvíl potvrdil, že je silnou sprinterskou oporou našeho týmu. Na 100 m vyhrál B finále v kvalitním čase blízkém OR (11,33 s) a následně připisoval ještě velmi vysoké body za 4. místo na 200 m (22,58 s). Na stovce se mi hodně líbila frekvenčnost a dvoustovku si i sám Šimon zhodnotil, že mu pěkně "jela" zatáčka. Ta i z mého pohledu byla velmi kvalitní. Hezky čistě nasazený náklon a pohlídaný výběh ze zatáčky na cílovou rovinku. 

Matěj Rosenberger dnes neměl !svůj" den. V rozběhu stovky to ještě bylo relativně solidní (11,79 s) a navíc účast v B finále byla milým překvapením. Finále už ale bylo z mého pohledu dosti "zadřené" (11,94 s). Bohužel ani na 200 m se Matějovi nepodařilo se uvolněné rozběhat a výkon tomu odpovídal (24,28 s). Bodíky ale přece jenom Mates pro družstvo vybojoval, když v závěrečné štafetě 4x100 m společně s Vítkem, Šimonem a Štěpánem Gregorem vybojoval 11 bodů za 1. místo.

1rosenberger-kratochvil.jpg

Překážkářský double si v Praze odbyl Kuba Svoboda, jenž měl velký den, protože dvakrát vylepšoval svoje PB. Na 110 m překážek z toho byl čas 15,21 s, čímž se osobák vylepšil o 4 setinky a navíc se umístil na celkovém 9. místě. Na 300 m př. zaběhl Kuba velmi hezký a rytmický závod a v cíli se mohl těšit a radovat, protože ze svého dosavadního osobního rekordu ukrojil celou 1 desetinu (41,27 s). Navíc další body připisoval Kuba pro tým dorostenců v závěrečné štafetě 4x400 m, kde běžel svůj úsek ve velmi kvalitním  mezičase 52,8 s.

1svoboda.jpg

Jirka Synek si v rozběhu 100 m počínal jako mazák a s přehledem postoupil do A finále, když si pohlídal své soupeře. Možná právě díky této uvolněnosti z toho byl kvalitní čas 11,27 s. Ve finále už jsme s ohledem na jeho přetrvávající bolesti stehna raději "vypouštěli" na 4. místě (11,52 s). 

1synek-vinduska.jpg

Velmi milým překvapením pro mě bylo vystoupení Vítka Vindušky, který navzdory svým pocitům, dokázal na 100 m zaběhnout kvalitní čas 11,54 s a kvalifikoval se do B finále, kde jej ještě stlačil na 11,50 s. Celkově se tak na této trati umístil na 10., příčce a stejné umístění zaznamenal velmi nečekaně také na dvoustovce, kde si navíc vylepšil svůj osobák na aktuálních 23,52 s. Tenhle výkon mě opravdu strašně moc potěšil.

1kratochvil-vinduska.jpg