Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci i junioři vítězi krajského přeboru. Z Čáslavi si nejcennější osobák odvezl Marek Řehák na 200 m.

Ve středu 30.8.2017 se v Čáslavi za nádherného počasí uskutečnil letošní poslední třetí díl krajského přeboru družstev dorostenců a juniorů. Již po dvou předešlých kolech byla situace obou družstev více než slibná, ale nechtěli jsme v dnešním dnu nic podcenit, a tak mnozí z mých svěřenců nastoupili velmi obětavě i k disciplínám, v nichž jinak příliš nestartují. Nutno podotknout, že atmosféru závodů asi nejvíce okořenily právě tyto "netradiční" starty a já jsem byl na konci opravdu spokojený s výsledky svěřenců. Oba týmy deklasovaly své soupeře a zvítězily v tomto kole a samozřejmě tím pádem také v celé dlouhodobé soutěži krajského přeboru. Právem si tak kluci domů odváželi zlaté medaile. A závěrečné victory foto? Ještě, že jsme nestrhli bránu! yes

12.jpg

A nyní tedy po jednotlivcích.

Štěpán Hampl, kterého o nadcházejícím víkendu čeká MČR do 22 let nastoupil na 100 m, kde zaběhl solidních 10,83 s. Nutno však podotknout, že bez vážnější konkurence, čímž se rozhodně nechci dotknout úrovně soupeřů. Tento start jsme brali jako tréninkový. V dalších Štěpánových disciplínách šlo prostě o to zkusit si to...vrh koulí 6 kg - 8,74 m a dálka 574 cm. Myslím, že si Hamplík celkem užil a j​á jsem spokojený, že si nic neprovedl...7.jpg

Pro Dana Bezuchu to dnes odpoledne bylo dosti našlapané sportovní odpoledne. Skladbu disciplín jsme volili tak, aby mu umožnily dřívější odjezd na fotbalový zápas. Takže se jeho atletické vystoupení směřovalo na začátek časového programu. Ve sprintu na 100 m zaběhl 12,03 s, čímž bral 3 body pro družstvo. Skok o tyči 180 cm....takže pouze základní výška za 6 bodíků. Právě z tyčky musel Dan rychle utíkat na start stovky. A poslední disciplínou byl překážkový závod na 110 m překážek. Ten z dnešních výkonů hodnotím jednoznačně nejkvalitněji, neboť se Bézovi podařilo zaběhnout slušný čas 16,14 s, jímž se umístil na 3. místě a vytvořil si nový osobák!

1.jpg

Ve sprintu na 100 i 200 m si dnes zaklekl do bloků dorostenec Marek Řehák.Na stovce dokázal vyhrát svoji kategorii za 11,34 s a při dvojnásobné trati dokonce stlačil čas na hranici nového osobního rekordu 23,08 s! Ta dvoustovka vypadala opravdu senzačně. Krásná zatáčka s velkým silovým potenciálem, i když v cíli maličko spadla kolena, čas to byl úchvatný. Moc gratuluju.

4.jpg9.jpg

Na sto metrů dnes závodil také Standa Jíra. Ten si v závěru této trati dovolil maličko vypustit a nakonec z toho bylo 11,49 s. Nu...na nadcházejícím MČR do 22 let si tohle nemůžeme dovolit. Dnes to však v pohodě stačilo na 2. místo. Další Stáňův start byl netradičně v hodu oštěpem a ukázalo se, že ani zde to nebude bez bodu, jelikož výkonem 33,00 m zúřadoval celkové 8. místo.

15.jpg

Velké body dnes vytvořili pro družstvo juniorů naši navrátivší se "Američani". Pepa Bernat a Lukáš Kupka vzali moji výzvu startu na 400 m srdnatě a oba trať absolvovali. Pro družstvo z toho bylo dohromady 16 bodů.

6.jpg

Pepa si v dalších disciplínách skočil letošní season best ve výšce 179 cm. A skoky vypadaly opravdu hezky. Ve skoku do dálky zapsal nejlépe 575 cm, čímž obsadil 4. příčku. Nutno však dodat, že tuto soutěž jsme museli kvůli bolestem kolene stopnout právě již po druhém pokusu 575 cm.

11.jpg

Lukáš Kupkys startoval ještě ve skoku o tyči (210 cm) a také v dálce (586 cm). Pro družstvo celkem přihodil hodně solidních 22 bodů. ...a výkony po té téměř tříměsíční Americe určitě řešit nebudeme.

8.jpg

Na osmistovku si dnes políčil Tadeáš Krakuvčík. Mě se tento nápad celkem líbil, protože jsme jak se i zpětně dle dosaženého času ukázalo, dobře otestovali běžeckou formu. Tu bude Teddy jistojistě potřebovat před blížícím se semifinále a finále MČR družstev dorostenců na své hlavní trati 400 m. Dnes se Tadeášovi podařilo zaběhnout nový osobák 2:05,28, čímž jenom potvrzuje moje slova, že po prázdninové přípravě prostě potřebujeme rozjezd. Takže za mě - supr čuprdevil. Společně se Standou Jírou, Štěpánem Šancem a markem Řehákem závodil Tadeáš ještě v závěrečné štafetě 4x100 m, kde zaběhli 45,51 s na druhém místě za soupeři z Kladna.

2.jpg

S těmi rozjezdy na tom v rámci celé tréninkové skupiny budou kluci asi podobně. Jde jen o to, komu se povede rychle nastoupit do "rychlíku" a chytnout pořádnou atletickou "slinu". Honza Bouma dnes na 110 m překážek ukázal, že se začíná opět rozjíždět. Časem 15,09 s konečně potvrzuje, že jsme opět na dobré cestě. Závod v jeho hlavní disciplíně se mi líbil...hlavně tedy prvních 50 metrů. Poté jsem měl pocit, že Boumys začíná "moc chtít" a zejména v rukou to vypadalo dosti křečovitě. Ale myslím, že ještě pár startů a chytneme jiskru. Další dva starty si Honza pošetřil na hod oštěpem, kde se umístil na skvělém 3. místě po výkonu 40,41 m a v dálce za 542 cm bral pátý flek.

5.jpg

Ve výškařském sektoru dorostenců, jejichž soutěž vyvrcholila až na úplný závěr za vydatné podpory všech členů družstva, si dobře vedl Tomáš Puczek. Shodně se za výkon 187 cm dělil o první místo se Štěpánem Šancem. Nicméně po této výšce vynechal Půca na 193 cm, kde jsme mohli sledovat ťip ťop pokusy. Obzvláště ten druhý byl už skoro zdařený a sám Tomáš cítil, jak v tomto pokusu vytahuje kyčle nad laťku, ale nakonec trochu "štrechjnul" hýžděmi a laťka spadla. Ale nehodnotím negativně...naopak! Moc se mi to líbilo. Ba co! Přímo unešený. Konečně to zase skáče! Fakt moc hezké a technicky nabíhané pokusy. Pro družstvo Tomáš připisoval body také v oštěpu (38,06 m - 4. místo) a skok o tyči (3. místo ve vyrovnaném osobáku 270 cm).

3.jpg

Skok vysoký byl opravdu vyvrcholením čáslavského závodu. Štěpán Šanc po zdlouhavé rekonvalescenci opět vrací a ....no, nechci to zakřiknout, tak to raději nebudu psát dál! Každopádně 187 cm kvalitně skočených mě opravdu potěšilo. Šancík asi sám od sebe čekal více...to jsem pozoroval hned po závodě, ale je potřeba být v sebehodnocení opravdu střídmý. Prakticky 4 měsíce bez výškařského tréninku. To je dlouhá pauza a když po takovém výpadku skočíš výkon o 8 centimetrů pod osobákem, tak si myslím, že to nelze hodnotit špatně!

10.jpg

Ve výšce se zadařilo i Robinovi Martinkovi, který zdolanými 175 cm vytvořil svoje nové osobní maximum. Na to, že to skákal v botách a z takového "nemastného" rozběhu, je to úctyhodný výkon. Další body přidával Bobin v dálce, kde skočil z ne příliš kvalitního prkna 639 cm a ve vrhu koulí výkonem 11,58 m obsadil 2. místo. Celkem připisoval na náš účet 20 bodů.

14.jpg

Takže borci, máte našlápnuto dobře, tak se snažte! Nyní nás čekají semifinále (16.9. junioři - Pardubice a 17.9. dorostenci - Kolín) a to bude jiná řežba.

13.jpg