Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci i junioři postupují do Mistrovství Čech.

Ve středu 31.8.2022 se na kolínském stadionu uskutečnilo 3. kolo krajského přeboru družstev dorostenců  a juniorů. V bojích o 2 postupové příčky na Mistrovství Čech pomáhali i kluci z naší skupiny. Jak dorostencům tak i juniorům se povedlo uhájit celkově 2. místa ve svých kategoriích, a tak se mohou těšit na boje o tituly Mistrů Čech, které proběhnou ve víkendu 10.-11.9.2022.

 

Za dorostence nastupoval Matěj Rosenberger, kterému se velmi povedl start na 100 metrů, ale bohužel jej sám vyhodnotil jako špatný a na chvíli zpomalil. poté se následně musel znovu opřít do pedálu, aby v závodě pokračoval. Výsledný čas byl tak silně ovlivněn a moc nás nepotěšil (11,91 s). Jinak si myslím, že mohl útočit na 11,6 s. Na dvojnásobně trati Mates velmi dobře zaběhl celou zatáčku a v náběhu do cílové roviny to vypadalo na nový osobák. Bohužel mu ale následně poměrně došly síly a v cíli zaznamenal 24,96 s. Naopak velmi dobrý pocit jsem z Matese měl při závěrečné štafetě, kde společně s Denisem Bolardem a Frantou Hančem předvedl velmi hezké předávky. Současně mě potěšilo, jak Matěj ke štafetě přistoupil a choval se jako vůdce týmu.

1hanc.jpg

Jako nová akvizice dorosteneckého týmu se představil Franta Hanč, jenž si zaběhl na 100 m nový osobák 11,81 s. Současně se mi poprvé opravdu líbilo, jak běžel a těší mě, že úsilí z tréninku věnované do korekcí techniky paží, se vyplatilo. Na dvoustovce Franta zaostal za osobákem jen kousíček, když zdolal 24,19 s.

1hanc.jpg

Podobně jako Franta je nováčkem v týmu dorostu Dennis Bolard, kterému se výrazně vylepšily starty z bloků, což dokázal na šedesátce minulý pátek v Čáslavi. Tentokrát si v Kolíně sice nezaběhl nový osobák na 100 (12,22 s) ani 200 metrů (25,23 s), ale je dobré, že sbírá cenné zkušenosti například s ulitým startem a následnou diskvalifikací. 

1bolard.jpg

V týmu juniorů si počínal velmi zkušeně Lkáš Soukal, u něhož jsme si naplánovali, že po víkendovém MČR do 22 let, kde bral bronzovou medaili za 3. místo na 200 metrů a ve štafetě 4x100 metrů, budeme tentokrát start na 3. kole mládeže chápat jako příležitost si dobře zatrénovat. A tak jsme zvolili kombinaci 400 + 100 metrů.

1soukal1.jpg

Dopředu jsme naplánovali, že oba starty půjdeme opravdu čistě tréninkově a Lukyn do toho taky nikterak nešlapal. Na čtvrtce bylo vidět, že běží velmi uvolněně a současně svižně. Byl z toho kvalitní čas 50,28 s a jasné vítězství. Na stovce to pro mě bylo ještě větší překvapení, když Lukyn celý závod navíc opět vyhrál (11,09 s). Podle pocitů se mu běželo velmi uvolněně...současně se povedl start takže verze ideál :) .

1soukal.jpg

Vítek Vinduška si na stovce zaběhl 11,73 s a 200 m 23,52 s. U obou běhů mě připadal celkem "živý". Současně ale víme, že budeme muset přidat v trénincích. Pro družstvo tentokrát Víťa posbíral celkem 12 bodů.

1vinduska.jpg

Šimon Kratochvíl si chtěl odskočit z tartanu do vrhačského kruhu, a tak si vyzkoušel vrh koulí. 6 kg těžké náčiní bylo však velmi "přísnou" zkouškou a na víc než 8,50 m to nestačilo. Na stovce předvedl Šimon 11,48 s, což je v podzimním termínu z mé strany očekávaný výkon. Myslím, že zde mě Šimon potěšil.

1kratochvil.jpg

Kuba Svoboda se v poslední době trápí s bolestmi zad. Zkusili jsme proto odskočit si od překážkových tratí a Kuba nastoupil k závodu na 400 metrů. Výkon 55,46 s však zůstal za naším očekáváním a věřím, že se Kubovi brzo bolesti zad vytratí, aby mohl podávat kvalitnější výkony.

1svoboda.jpg