Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci bojovali v Jablonci jako lvi, ale na postup to nestačilo. Dorostenky postupují z 5. místa.

Posledními týmy, které bojovaly v sobotu v rámci bojů o postup z Mistrovství Čech do Mistrovství ČR byly týmy dorostenek a dorostenců, v nichž nastoupilo také pět mých svěřenců. 

Největší radost měla asi Jana Šafránková, která svému týmu výrazně pomohla k umístění na 5. příčce, jež zaručovala postup do finále MČR. Janča na 100 m jednoznačně postoupila do A finále a časem 12,64 s brala 5. místo a 6 bodů. Na dvojnásobné trati přidala ještě 3 bodíky za výkon 26,60 s a konečnou bilanci na celkových 10,75 bodů upravila ještě jako členka štafety 4x100 m.

Družstvo dorostenců odjelo do Jablonce v jedenáctičlenné sestavě, v níž nechyběli ani 4 borci z naší tréninkové skupiny. Tým oslabený o kluky ročníků 2001, kteří jeli s juniory do Hradce Králové, neměl postupové ambice, ale přesto se borci v Jablonecké vřavě byli jako lvi. Za to velký respekt!

1dci.jpg

Tomáš Konvalina na 110 m překážek vybojoval časem 15,48 s 2 body za 9. příčku a jako člen závěrečné štafety na 4x100 m se spolu se Zdendou Křečkem, Filipem Šmahelem a Tomášem Formanem podílel na zisku dalších 2 bodíků.

1konvalina--8-.jpg

Nový osobák si ve skoku o tyči zdolal Lukáš Pošík, který skočil 260 cm a bral za tento výkon 1 bod. Navíc ve skoku vysokém vyrovnal PB výkonem 165 cm.

1posik--4-.jpg

Tomáš Forman měl těžkou situaci, neboť v trojskoku, kde doposavaď měl osobák 11,01 m, připravili organizátoři odrazovou desku do vzdálenosti 11 metrů. Nakonec se ale Tomáš zmohl na výkon 11,60 m, čímž si zachránil minimálně paty, ale hlavně si vybojoval nový osobák!

1forman--2-.jpg

Smůlu měl Zdenda Křeček. V jeho rozběhu na 100 m selhala cílová kamera a všechny časy tak nebyly změřeny. Na postup do finále to tudíž nedopadlo. Další start poté absolvoval Zdeněk ještě ve štafetě na 4x100 metrů viz. výše.

1krecek1--3-.jpg