Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do nové sezóny jsme vlítli rovnýma nohama. Na krajských přeborech senzační výkony.

V sobotu 12.1.2019 jsme se na pražském Strahově vrhli do letošní halové závodní sezóně. Úvodním závodem tak byl Středočeský krajský přebor dospělých, juniorů a dorostu. Celkem se zde představilo 14 členů z naší skupiny. Myslím si, že všichni si potvrdili, že podzimní příprava, kterou jsme letos udělali, se opravdu vyplatila.

Na nejkratším sprintu hned v úvodu časového pořadu to potvrdili téměř všichni. Nově v kategorii mužů zde Štěpán Hampl předvedl již v rozběhu velice solidní čas 6,84 s, aby jej dokázal ještě ve finále vylepšit na bombastických 6,76 s. Jednoznačně jsme se zlepšili na startech. Ale i další část trati vypadala famózně. Technicky se mi oba běhy velmi líbily a i když ve finále neměl Štěpán horkého konkurenta, přesto dokázal v sólo závodě zaběhnout čas pouhé 4 setiny od svého loňského osobáku! Veliká pochvala Štěpo!

1hampl.jpg

Velmi obdobně si vedl stále ještě v juniorské kategorii Standa Jíra. I on už v rozběhu vytasil drábky po výkonu 6,91 s.A také jemu přinesl finálový výkon 6,87 s veliký úsměv na tváři, protože i zde je to velmi na dostřel od osobáku (6,86 s) pouhou 1 setinku !!! Je nádherné sledovat, jak vás závodění baví. Užívám si to naplno s vámi. Moc hezký závod.

1jira.jpg

Svůj velký den dnes měl Marek Řehák. Ten vstoupil do kategorie juniorů opravdu ve velmi dobrém světle. Již v rozběhu si vylepšil PB na 7,06 s a finále mu vyšlo ještě lépe, když zaběhl 7,02 s a za tento tak kvalitní čas bral bronzovou medaili. Nádherná kadence již od prvního kroku bloků. Žádná křeč. Nezbývá než chválit.  Podobné se dá říci i dvoustovce, kde se Mára dostal po 23 vteřin výkonem 22,92 s, což je velmi blízké jeho venkovnímu osobáku. 

1rehak1.jpg

Dvakrát si dokázal vyrovnat osobák na 60 m Daniel Bezucha, když jak v rozběhu, tak v následném finále mužů zaběhl 7,44 s. Navíc za tento výkon bral 3. místo! Na dvoustovce to nakonec klaplo i s osobním rekordem a po výkonu 23,75 s se mohl Dan radovat z další bronzové medaile.

1hampl-beza.jpg

Senzační výkony dnes předváděla také Janča Šafránková, která si v rozběhu zapisovala nový PB za 7,86 s, ale Janča je dračice, která se jen tak nespokojí a ve finálovém závodě mi vyrazila dech, když zdolala 7,82 s. Krásná práce paží a moc pěkný silový potenciál. Na dvoustovce přidala ke zlaté šedesátkové medaili ještě prvenství na této trati, když zvítězila v čase 26,65 s. Myslím, že Janča se po dnešku může cítit opravdu skvěle...

1safrankova.jpg

Starty na 60 m se dnes až tolik nepovedly Zdendovi Křečkovi. Ale když jsme se spolu bavili, byl si sám vědom svých chybiček a to je také moc důležité. V rozběhu 7,62 s, finále B za 7,72 s. Na 200 m Zdenda pokořil OR za 25,26 s a jednoznačným cílem bude pro tuto trať stlačit osobák pod hranici 25 vteřin.

1krecek.jpg

Start čistě jen na dvoustovce, aby se mohl soustředit přímo a jen na přípravu k této trati, dnes zvolil další dorostenec Tadeáš Zákora. Myslím si, že mu to vyšlo. Nový osobák 23,89 s a třetí místo. Technicky byl i Tadeáš konečně za svůj podaný výkon spokojený. Mě se páčilo...takže dvojí úsměv.

1zakora.jpg

Do dorostenecké kategorie vlítl jako blesk z čistého nebe Lukáš Soukal. Nejprve dokázal posunout výrazným způsobem PB na 60 m. Již v rozběhu si osobák stlačil na 7,37 s, ale ve finále to bylo ještě lepší. Zde  obsadil Souky 1. místo za čas 7,32 s. Poté přišla ještě Lukášova druhá disciplína dnešního dne - 400 m. Poprvé v životě. A jak to dopadlo? Asi 15 minut po závodě si myslím, že Lukáš mohl říct snad jediné...už nikdy! Ale i to hovoří, jak kvalitní výkon zde na první čtvrtce Lukáš podal. Zaběhl 52,50 s, což znamenalo celkové druhé místo. Klobouk dolů. Projev naprosto famózní a hlavně s velkým potenciálem, neboť Souky nevytuhl a naopak v závěru ještě stahoval své soupeře.

1soukal1.jpg

Závod na 400 m si dnes naordinoval také Tadeáš Krakuvčík, čerstvý junior. Test přípravy proběhl skvěle. Podobně jako Lukáš Soukal měl Tadeáš velký "zátah" ke konci, což je vždycky dobré znamení. Navíc výkon 51,33 s je jen 0,4 s za venkovním osobákem. Mezi juniorskými rivaly ze Středočeského kraje obsadil Tadeáš první místo a bral zlatou medaili.

1krakuvcik.jpg

Velmi kvalitní představení předvedli také překážkáři. Mezi dorostenci zastupovali naši skupinu hned 3 borci. Nejlépe se vedlo Tomáši Konvalinovi, který po rozběhovém času 8,66 s předvedl ve finále 8,60 s, což znamená vyrovnaný osobák a v rámci bojů o medaile to přisoudilo Tomáši stříbrnou placku. Technicky to ještě trochu musíme "učesat", ale na první závod sezóny supr čupr! Na dvoustovce si Tomáš zlepšil PB na 24,33 s. 

1konvalina.jpg

Pepa Šedivý přestoupil do kategorie dorostenců, což u překážek znamená velkou změnu na mezerách i výšce. Dokázal si s tím však velmi dobře poradit a už rozběh (8,87 s) naznačil, že se s tím Pepa srovná rychleji, než jsme doufali. Ve finále navíc stáhl čas ještě níž na 8,71 s, což znamenalo 3. místo. Na dvoustovce si Pepa vylepšil PB na 24,90 s.

1sedivy.jpg

Třetím dorosteneckým překážkářem byl Honza Brát. Jemu zatím přechod z žáků do dorostu tolik "nechutnal" ,ale úspěchem, který i sám Honza vyslovil, je to, že utáhl všechny mezery na 3 kroky. Navíc čas z rozběhu 9,23 s není vůbec k zahození. Dvoustovkový ovál proběhl Honza za 25,05 s, což znamenalo OR.

1brat.jpg

Nad překážkami jsme měli také zastoupení v něžném pohlaví a to když mezi dorostenkami bojovala nová tvář naší skupiny Kačka Tvrdá. Hlavním cílem po všech těch podzimních peripetiích bylo se nezranit. A i když časy na 60 m př. jsou za jejími loňskými osobáky, myslím, že po téměř půlroční pauze je výkon 9,33 s z finálového závodu velmi slibným restartem. Neboj Kači, vše půjde dobře. I když stříbrnou medaili brala Kačka spíš hořce, myslím si, že porážky jsou nutnou součástí každého sportovce a vedou k budoucím úspěchům. Proher se neboj. Važ si i jich stejně jako sportovců, kteří tě dokázali porazit!

1tvrda.jpg

V závěru celodenního maratonu byly tradiční štafety 4x200 m.  Mezi sloučenou kategorií juniorů bojoval náš kvartet dorostenců a ten si poradil se svými soupeři suverénně, když zvítězil v čase 1:35,65 a kluci (Křeček 25,2 s - Konvalina 23,8 s - Soukal 23,5 s-  Zákora 23,1 s) se tak stali krajskými přeborníky.

1dorci.jpg

Podobně si vedly i naše dorostenky. Ty nedaly svým soupeřkám jedinou náznak šance na úspěch a holky dokázaly zvítězit v čase 1:46,34. Krom zlaté radosti z medailí udílených za vítězství v krajském přeboru se mohla děvčata radovat i z nového oddílového rekordu v kategorii dorostenek. Mezičasy na jednotlivých úsecích: Šlehubrová 26,9 s - Novotná 27,1 s - Tvrdá 27,1 s - Šafránková 26,0 s. 

Krásná tečka za dnešními přebory!

1dorky.jpg