Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do krajského finále Středoškolského atletického poháru dnes z kolínského okresu postupují také kluci ze Stavebky.

Ve čtvrtek 20.9.2018 se uskutečnilo okresní kolo Středoškolského atletického poháru také v kolínském okrese. Na domácí půdě se tak představilo hned 6 svěřenců. Radost z vítězství a postupu na krajské finále měli na konci závodů kluci ze SOŠ Stavební Kolín, kteří zvítězili s náskokem 117 bodů před chlapci z Gymnázia Kolín.

 

Právě tým kolínského gymnázia reprezentoval Tomáš Konvalina, jemuž se dnes dařilo, když překonal na 60 m osobní rekord, který má ode dneška hodnotu 7,58 s.

1konvalina.jpg

Zdeněk Křeček měl smůlu, že jeho střední škola Obchodní akademie Kolín dnes družstvo do bojů o Středoškolský pohár nevyslala. Přesto si na tyto závody došel, aby soutěžil mimo body ve sprintu na 60 m. V prvním běhu, který absolvoval mezi 8.-9.třídou v rámci souběžných závodů v atletickém čtyřboji překonal 7,79 s a v rámci startu mezi středoškoláky se zlepšil na 7,69 s.

1konvalina-krecek.jpg

Barvy Střední zdravotnické školy hájila dnes Anežka Jurečková. Ta si odběhla 200 m za 30,79 s k tou přidala start na 800 m, kde překonala 2:53,05. Celkově tak napomohla svému týmu k umístění na stříbrné pozici pouhých 45 bodů od zlata.

Další svěřenci byli již z řad vítězného celku chlapců SOŠ a SOU Stavební Kolín. Stanislav Bělka ve výšce zdolal 184 cm a soutěž vyhrál. Druhé místo Jindra Semotam výkonem 176 cm.

Jindra absolvoval také soutěž ve skoku do dálky, když dolétl na značku 600 cm a umístil se na 2. místě za Jirkou Krausem, bývalým členem naší skupiny, jenž zdolal 606 cm. Škoda jen, že Jirka se rozhodl již s atletikou skončit. Jeho výkony mě každoročně přesvědčují, že to bylo chybné rozhodnutí. Třetí příčku v dálce vybojoval Robin Martinek, který po dlouhé rekonvalescenci s růstovými problémy dolétl na metu 594 cm.

Robin k dálce přidal i vrh koulí, když v této soutěži skončil na 2. místě za výkon 12,12 m s 5 kg těžkým náčiním. Na závěrečném ceremoniálu nechyběl ale ani Honza Bouma, který sice po takřka tři čtvrtě roční pauze z důvodu zranění konečně už začíná s tréninky. Honza byl v roli kapitána vítězného týmu "Stavebky" a dá se říci dával tým dohromady, takže i jemu zlatá medaile na krk právem náležela!

1.jpg