Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deštivé a náročné MČR v přespoláku je za námi. Nejlépe si vedl Pepa Šedivý.

V sobotu 19.11.2016 jsme brzo ráno vyrazili do Prahy na golfové hřiště poblíž nemocnice na Motole na Mistrovství ČR v přespolním běhu. Od rána nás provázelo deštivé počasí, které se také velmi podepsalo na jinak asi velmi hezké trati v golf centru. 

Ačkoliv počasí nebylo atletickému sportování příliš nakloněno na účasti v jednotlivých kategoriích se to příliš nepodepsalo. Ta byla totiž opravdu "drsná" a také velmi kvalitní. To si také naši závodníci vyzkoušeli na vlastní kůži.

Jako první se na trať dlouhou 2 km postavila Róza Znamínková. V její kategorii nastoupilo 88 mladších žákyň. Róze se img_0042.jpgpovedlo držet zhruba v polovině startovního pole, ale zhruba na metě 1,2 km se jí obnovilo zranění kolene a do cíle tak doběhla až na 86. pozici. Zkušenost je to ovšem obrovská a opravdu smekám, že závod statečně dokončila.

Poté přišli na řadu mladší žáci, kde jsme měli zastoupení v Pepovi Šedivém. Ten si z naší čtyřčlenné výpravy vedl de img_0069.jpgfacto nejlépe, když finišoval na 52. místě z celkového opět obrovského počtu 82 chlapců této kategorie. Nebyla to žádná procházka růžovým sadem. Alespoň bude mým svěřencům hodně vzácná atletika v hale. wink

Tříkilometrová trať tohoto Mistrovství čekala na obě kategorie staršího žactva. Jako první vyběhla Šárka Havlová, kteráimg_0088.jpg se umístila jako 64. z 85 děvčat starších žákyň. Pro Šárku byl tento závod zejména testem psychické odolnosti a atletické průbojnosti, kterou jak jsme si ověřili, musíme ještě posbírat. Věřím, že i tento závod k tomu napomůže a je jedním z mnoho střípků vedoucích k dalším úspěchům.

Jako úplně poslední se představil mezi staršími žáky Jirka Šámal. Jemu se povedlo obsadit 74. místo z 87-ti členného img_0107.jpgstartovního pole. I pro něj to byl test zejména vůle, jelikož i on podobně jako většina mých svěřenců se připravuje spíše rychlostně-odrazovou průpravou. Nicméně trocha vytrvalosti neuškodí. yes

 

Všem moc gratuluji za dokončení tohoto MČR, které bylo opravdu velmi náročné!