Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bronzovou tečku za sezónou udělali starší žáci.

V sobotu 6.10.2018 vyvrcholila letošní atletická sezóna, když jsme v Hranicích na Moravě absolvovali poslední letošní závod v soutěžích družstev. Konkrétně to byli starší žáci, kteří zde bojovali v rámci Mistrovství ČR družstev o co nejlepší umístění. Ačkoliv medailové ambice jsem tentokráte jako vedoucí týmu našich žáků neměl, nakonec se ukázalo, že jsme na Moravu přivezli silný kádr, který dokázal senzačně vybojovat bronzové medaile. Fantastický úspěch doprovozený i faktem, že družstvo dívek našeho oddílu obsadilo stejné umístění a náš klub se tak stal nejúspěšnější výpravou tohoto mistrovství.

1kluci-mensi.jpg

 

Naše výprava však započala již den předem tedy v pátek, kdy jsme v 13:30 hodin vyrazili autobusem směr Hranice. Po příjezdu jsme absolvovali ještě rozcvičení a poté přesun do autokempu, kde se nám moc líbilo. Příjemné prostředí v šestilůžkových chatkách, obrovská porce na večeři, pestrá snídaně.... Dobrý základ pro nadcházející boje o medaile....

1.jpg

 

Do bojů tohoto MČR zasáhlo výrazným způsobem také 8 členů naší tréninkové skupiny, kteří se postarali o 60,75 bodů, což znamenalo rovnou polovinu bodů našeho bronzového mančaftu! Kluci, klobouk dolů za tento počin. 

1mat.jpg

 

A nyní již abecedně seřazené krátké hodnocení každého z účastníků:

Jan Brát

Honza si v Hranicích vybral tento poslední závod sezóny a také poslední závod v kategorii starších žáků na dráze jako svůj nejlepší v celém roce, neboť jak na 100 m překážek, kde fantasticky odstartoval svůj běh za novým osobákem 14,06 s, tak také na dvojnásobné trati atakoval PB (29,14 s). Moc hezké. Krásně se mi tyhle závody sledovaly! Navíc byl Honza na stovce celkově třetí a na dvoustovce osmý a díky tomu přinesl z těžkých překážkových závodů cenných 10 bodů.

1brat.jpg

 

Jakub Douděra

Kubovi se na Hanácku ve skokanských disciplínách nedařilo tak úplně dle jeho představ. Ve výšce zdolal po prvotním velmi skřípajícím rozjezdu v této disciplíně 161 cm a umístil se na 10. příčce.  Ve skoku do dálky zapsal nejlépe pouhých  489 cm, což na body samozřejmě nestačilo. Velmi dobře si ale vedl v B štafetě na 4x60 m, kde naše štafeta (Douděra, Konvalina, Severa, Kalaš) dokázala bodovat jako jediné "Béčko" ve startovní listině.

1doudera.jpg

 

Štěpán Konvalina

Štěpán si v Hranicích prošel těžkou zkouškou, neboť jsem ho přihlásil k závodu na 300 m chůze. Z historie už víme, jak důležité bodíky dokázali kluci přinést pro své týmy v této disciplíně, a tak jsem se snažil pro náš tým vytvořit co největší možnost uspět. Štěpán byl sice rozhodčími diskvalifikován za nedostatečné propínání kolen, ale pro mě byl jeho výkon zásadní. Zaprvé proto, že tak trochu psychologicky jsme směřovaly zraky rozhodčích na Štěpána a díky tomu náš druhý chodec zůstával bez povšimnutí, a za druhé z toho důvodu, že již na začátku časového programu jsem všem členům týmu tímto startem ukázal, že naše pouť na Mistrovství ČR není jen tak nějakým výletem. Štěpáne, poklona, že jsi do toho s odhodláním šel, i když jsem cítil, že se toho bojíš...

1konvalina-s.jpg

 

Matěj Severa

Právě Matěj byl tím druhým chodcem, kterého jsem na chůzi vyslal. Matějovi se povedlo absolvovat celou trať bez jediného napomenutí a nakonec došel na výborném 8. místě, za které pro náš tým připsal 3 body. Moc hezký a obětavý výkon navíc i velmi dobře technicky zvládnutý! Na závěr běžel Matěj stejně jako Štěpán obě B štafety 4x60 a 4x300 m a celkem tak pro tým přinesl 3,25 bodů.

1severa.jpg

 

Lukáš Soukal

Lukáš absolvoval v Hranicích tvrdý sprinterský trojboj podobně jako na semifinále v Třebíči nastoupil tedy na 60, 150 a 300 metrů. Na šedesátce se mu senzačně dařilo .V obrovských protivětrnných podmínkách si už v rozběhu zaběhl nový osobák 7,55 s, díky němuž nečekaně postoupil do A finále. Zde svůj výkon ještě dokázal stlačit na 7,49 s a umístil se na 5. místě. Fantazie! Myslím, že jak se říká: "S jídlem roste chuť"! devil Dalším vynikajícím výkonem potom bylo 300 metrů, kde si Souky svůj PB vyrovnal na setinu (38,54 s) a bral za něj 6. příčku. Na 150 metrů byla konkurence excelentně našlapaná a ani kvalitní výkon 18,05 s zde nestačil na body. Přesto byl Lukáš s celkovým součtem 11 bodů ze sprinterských disciplín velikou oporou celého týmu.

1soukal.jpg

 

Josef Šedivý

Pepa dokázal podobně jako Honza Brát perfektně využít poslední možnosti vylepšit si OR nad překážkami. Když se časomíra  v závodě na 100 m překážek zastavila na senzačních 13,95 s, byl jsem nesmírně hrdý na to, že se Pepovi podařilo nejen stlačit osobák, ale hlavně že jej dokázal posunout pod 14 vteřin. Krása! V tomto závodě byl celkově 2. Na 200 m př. si vedl také dobře, ale bylo patrné, že už je konec sezóny a protivítr mu navíc odnesl pomyšlení na překonání PB. Výkon 28,30 s stačil na 5. místo a v součtu s krátkými překážkami tak Pepa posbíral 15 bodů.

1sedivy.jpg

 

Vít Vinduška

Vítek nejprve zaklekl do bloků na 60 metrů .Zde zaběhl 7,83 s, což o 5 setin nestačilo na postup do B finále. Nicméně v závěru celého dne byl členem obou A štafet 4x60 a 4x300 metrů a zde se výrazně prosadil, kdy Áčko 4x60 m ve složení Synek, Vinduška, Kuchař a Kratochvíl zaběhlo 3. nejrychlejší čas ze všech štafet a dlouhá štafeta v naprosto stejném složení byla celkově sedmá. Vítek tak na konto družstva přinesl 3 body.

1vinduska.jpg

 

Tadeáš Zákora

Tadeáš měl nelehkou úlohu. První disciplínu začínal až v půl druhé ve koulařském sektoru. Zde musel soutěž přerušit, rychle přezout tretry a běžet na start třístovky, která následovala 15 minut poté. Naštěstí tento můj riskantní tah vyšel, neboť ve vrhu koulí zabodoval a umístil se na 4. místě (13,52 m) a na 300 metrů byl celkově 7. za čas 38,99 s. Za ějakou hodinu a pů na to zaklekával Tadeáš ke své třetí disciplíně do bloků 150 m. Z mého pohledu se mu tato disciplína povedla úplně nejlépe ze všech tří a to nejen technicky. Dokazuje to i jeho čas 17,82 s jen 2 desetiny od osobáku. Velmi čistě vyběhnutá zatáčka, dobře srovnaný pohyb paží vůči nohám...mě se to líbilo. Pátá příčka v této disciplíně bylo velice milým přínosem pro účet družstva. Celkově si Tadeáš odvážel z Hranic na Moravě 17 bodů. 

1zakora.jpg