Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boje začaly i v družstvech dospělých.

V sobotu 11.5.2024 se ve Staré Boleslavi odehrálo 1. kolo letošní ligové soutěže družstev dospělých. V kolínských týmech nastoupili z naší skupiny 4 borci a 2 děvčata.

 

Jirka Synek nejdříve zahájil závod na 100 metrů, kde v rozběhu celkem suverénně vyhrál a postoupil do A finále. Tentokrát nám to ale na této trati příliš nesedlo a podle mých pocitů to hodnotím jako trošku méně jiskřivé než na předchozích závodech. I sám Jirka cítil, že v jeho projevu něco "nesedělo". Po rozboru vide mám za to, že nám absentovala výška kolenou, což by logicky i napovídalo mírné ztrátě zejména ve finálovém závodě, kde mu soupeři hned po startu mírně utekli. Jirka v A finále nakonec vybojoval 3. místo v čase 10,84 s. Následně nastoupil Jirka ještě na 200 metrů, kde jsem uvažoval, že by jeho projev mohl být o něco lepší, protože mám za to, že nyní jsme ve fázi, kdy bude nutné se "vyšvihat" a delší sprint je v takovou dobu za mě ideálním prostředkem. To se i potvrdilo a Jirka sám cítil, že se mu závod běžel velice dobře. Bohužel podmínky nebyly ideální a i když větroměr ukázal konečných +0,3 m/s, rozhodně nefoukal dobrý vítr a spíše bych to hodnotil jako proťák. Nicméně důležité je i to, že ze svého výkonu měl Jirka radost a celkové druhé místo je v této ligové soutěži jistě dobrým počinem.

1synek.jpg

Ve stejném běhu na 200 metrů nastupoval vedle Jirky i Lukáš Soukal, u  něhož jsme chtěli běžet jenom jednu individuální trať. Lukyn svůj závod rozběhl o poznání lépe než-li posledně v Kolíně, ale větrné podmínky podmínky mu nedovolily poprat se o kvalitnější než vítězných 21,72 s. Z pohledu toho, že to Lukyn jaksi "chladil" si myslím, že je kvalitně připraven a nyní musíme trefit ideální ránu. Lukáš si následně ještě zaběhl první úsek v dlouhé štafetě, což jsem bral jako kvalitní formu tréninku v rámci našeho plánu a s mezičasem 48,9 s jsem byl spokojen. Lukáš sám hodnotil svůj běh jako příjemně rytmicky uvolněný, takže určitě dobrá známka.

1soukal.jpg

Mezi děvčaty na 100 metrů nastupovala Jana Šafránková, která v minulém týdnu prodělal mírné nachlazení. Její svalstvo jí to dalo okamžitě na vědomí a během rozběhu i finále se s tímto pocitem tak trochu prala v hlavě. Přesto si v mírně nepříjemných podmínkách lehkého proťáku zaběhla v rozběhu 12,28 s a ve finále ukrojila na 12,13 s, což je úroveň jejího loňského úvodního výkonu sezóny. Rozhodně tedy nemůžeme pochybovat o tom, že je dobře připravena.

1safrankova.jpg

Mia Plačková si jako žákyňka chtěla zaběhnout na tomto závodě poprvé závod na 200 metrů. Bohužel ji však technický delegát k závodu nepustil, i když by její výkon na 150 metrů kvalifikoval mezi adeptky na vysoké umístění. A tak jsme se rozhodli zopakovat start na 100 metrů. Zde si Mia vedla velmi dobře a ze svého rozběhu postoupila do A finále s novým osobákem 12,37 s. Ve finále následně hodně přitápěla svým konkurentkám a v cíli zaznamenala konečné čtvrté místo, přičemž si osobní rekord opět posunula a to výrazně na 12,22 s. 

1plackova.jpg