Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boj o záchranu v 1.lize zvládli kluci v Jablonci dobře.

V sobotu se na jabloneckém stadionu uskutečnilo 4. kolo 1. ligy mužů. Situace našeho družstva byla před tímto kolem napjatá, neboť hrozil reálný sestup do barážové soutěže o udržení se i pro příští ročník. Této komplikaci jsme se však chtěli vyhnout, a tak jsme se snažili nastoupit v co možná maximální sestavě. Ve 22 členném družstvo se tentokráte objevila hned osmička borců z mé skupiny, která dokázala pro celkový výsledek nasbírat plnou třetinu bodů. Celkově se družstvo umístilo na šestém místě a tím se zachránilo od sestupové soutěže.

V Jablonci nejvíce zazářil Štěpán Hampl, který si v rozběhu na 100 m mazácky poradil a postoupil z první pozice. Ve finále opět nedal nikomu ze svých soupeřů ani náznakem možnost konkurovat a  zvítězil ve velmi kvalitním čase 10,62 s. Velmi dobře se cítil i on sám a zdá se, že týden před Mistrovstvím ČR do 22 let má Hamplík rostoucí formu. Na dvojnásobné trati se Štěpánovi povedlo krásně vyběhnout zatáčku a i zde bylo celé tribuně již 50 m před cílem jasné, že vítězem bude právě on. Opět v perfektním čase 21,79 s.

3.jpg

V rozbězích na 100 m (11,45 s) se představil i Standa Jíra, kterému se podařilo proklouznout do B finále a v něm časem získat pro naše barvy 1 bodík. Standa se poté prezentoval ještě ve štafetách 4x100, kde se sestavě Jíra, Řehák, Moravec a Hampl) povedlo zaběhnout rychlý čas 43,23 s, za nějž chlapci brali 2. místo a 9 bodů.. Navíc si Standa zaběhl i dlouhou štafetu 4x400 m, která sice nebodovala, ale výsledný Standův mezičas 52,7 s byl pro mě doslova šokující. Takže se někdy v budoucnu možná posuneme o kousek dál na našich distancích....

4.jpg

Na stovku nastoupil ještě třetí sprinter a to Marek Řehák. Jeho čas 11,65 s na postup mezi 12 nejrychlejších sice nestačil, ale cenný start předvedl Mára v závěrečné štafetě 4x100 m, která se umístila celkově druhá.

V závodu na 400 m překážek nastupovali Tadeáš Krakvučík a Dan Bezucha. Pro Dana, který tuto disciplínu běhá již oficiálně, byl výsledný čas 60,24 s trochu zklamáním, ale nemyslím si, že by to bylo něco, kvůli čemu bychom museli hned vyhlásit poplach. Nakonec se ukázalo, že tímto časem obsadí Dan 9. příčku a pro družstvo získá cenné 2 bodíky. 

5.jpg

Tadeáš, který ve své věkové kategorii běhá překážkovou distanci 300 m a o "díru" níže, závod sice celkem vyšel. Ale při jeho výšce bylo opravdu znát, že má oproti soupeřům hendikep. Nicméně jak Daniel tak Tadeáš nastoupili ještě ve štafetě 4x100 m a 4x400 m a podíleli se na zisku 2 bodů za krátkou a 1 bodu za dlouhou štafetu. V oficiálních výsledcích se poté zjevně ukázalo, že každý bodík se tentokrát vážil zlatem, neboť od sestupových příček nás dělilo pouhých 5,5 bodu !!

6.jpg

Ve skoku vysokém si Tomáš Puczek  dělal zálusk na možnost pokoušet nový osobák na 193 cm. Díky nám vyhovujícímu zápisu postupných výšek, jsme si mohli takové ambice stanovit. To bychom ale nesměli být v Jablonci, kde na začátku soutěže panovalo celkem příjemné slunečně počasí a teplota 25 °C. Po prvních 20 minutách, kdy jsme došli k výšce 183 cm se rozpršelo a studená fronta ochladila vzduch na 19°C, zastavila vrchní rozhodčí soutěž a přerušila ji na 15 minut. Po návratu do sektoru se Tomáš již jak se říká nesrovnal a výsledným zápisem 183 cm bral dělené 9 místo a 1,5 bodu.

2.jpg

V dálce a trojskoku závodil Robin Martinek a nepředvedl špatné pokusy. Nicméně obě soutěže se vyvinuly v celkem solidní závod s kvalitní konkurencí. Jediným bodovým přídělem byl pro Robina tripl, kde za 12,88 m obsadil 10. příčku. 

1.jpg

Celkově se závod vyvedl, neboť šlo hlavně o to udržet prvoligovou příslušnost i pro následující sezónu 2018. Kluci, moc díky, že jste k tomuto závodu nastoupili tak zodpovědně!