Jdi na obsah Jdi na menu
 


9 borců na druhé lize v Ústí nad Orlicí.

V neděli 19.7.2020 jsme se vypravili na 2. kolo II.ligy, které se konalo v Ústí nad Orlicí. Nakonec jsme pro cestu zvolili vlak, což se ukázalo jako nejelegantnější způsob. Z Kolína to trvalo rovnou hodinku, a tak jsme se nemuseli vláčet autem nebo autobusem. Ústecká areál je moc hezký. Před lety jsem tu byl na soustředění a moc se mi tu líbilo a stejně tomu tak bylo i nyní. Na závody přicestovala devítičlenná výprava kluků z naší skupiny, kteří byli různě rozeseti mezi tři týmy této soutěže (Jičín, Čáslav, Pardubice).

1.jpg

V rozbězích na 100 metrů panovalo příjemné slunečné počasí a i vítr vál příznivě. Vzhledem k předpovědi počasí, která počítala s poměrně slušným "ceďákem" a otočeným větrem pro finále, jsem klukům doporučil, ať jdou rozběh naplno, jako kdyby to bylo finále. Někteři to zvládli a jiní ne. Ale ti si z toho mohou vzít pro příště ponaučení. Do A finále postoupili Lukáš Soukal a Jirka Šámal. Oba předvedli velmi dobré výkony, které jsem hodnotil hodně vysoko. Lukyn 11,38 s a Jirka 11,16 s. 

Do B finále postoupila hned čtveřice, a tak jsme v obou finále, která dohromady čítala 12 závodníků, obsadili z naší tréninkové skupiny celkem  6 míst. Nový osobák si v rozběhu zaběhl Tomáš Konvalina (11,60 s). Velmi mě tím potěšil a věřím, že náš záměr pro letošní sezónu se tím začíná naplňovat. Osobní rekord zaběhl i Honza Brát (11,75 s), v jehož případě si myslím, že se konečně dostává po jarní tréninkové odmlce do "varu".

1brat.jpg

Béčkové finále si zaběhl i Šimon Kratochvíl (v rozběhu 11,70 s) a Vítek Vinduška (11,54 s). Jeho rozběhový výkon se mi opravdu moc líbil. Zejména prvních 50 metrů, kde nu to šlapalo fantasticky. 

1vinduska.jpg

Oběma finálovým běhům na 100 metrů předcházela procházející studená fronta a škoda, že rozhodčí se nechali v nepříjemném počasí přemluvit od závodníků A finále, aby je pustili do bloků o 8 minut dříve. Z tribuny jsem to sledoval s asi celkem nepřístojným výrazem a když mi začalo docházet, že to startér myslí vážně, rozběhl jsem se k němu, aby start zastavil. V danou chvíli lilo opravdu jako z konve. Poté, co na poslední chvíli kluky startér zvedl (to již předtím zazněl povel Pozor!), se závodníci odebrali do buňky vedle startu. Za 2 minuty nato už zase svítilo sluníčko a to do oficiálního startu zbývalo ještě dobrých 5 minut. Startérovi jsem zrovna moc nepoděkoval...V následném závodě se bohužel už nikomu z celého startovního pole A ani B finále nepovedlo překonat svůj rozběhový výkon. Holt, někdy se rozhodčí dokážou postarat o ty nejlepší podmínky...

Ve stejnou dobu jako finále 100 m probíhala i soutěž ve skoku do dálky. Zde si druhý osobák ve stejný den připsal Tomáš Konvalina, který zdolal 581 cm. Škoda, že vítr skokanům foukal opravdu hodně nepříjemně. Myslím si, že by Tomáš mohl skočit daleko více.

1konvalina-t.jpg

Lukáš Soukal si pro tento závod zvolil kombinaci 100 + 400 m. Letošní první čtvrtku zvládl se ctí. Škoda, že neběžel v prvním běhu, kde by mohl v kontaktu se soupeři svůj výkon ještě vylepšit. V solo závodě ve druhém běhu zaběhl 51,87 s.

1soukal.jpg

Šimon Kratochvíl si zvolil stejnou kombinaci a na čtvrtce si zaběhl osobák 53,80 s. Bohužel běžel v osmé dráze a celých 200 metrů neviděl žádného soupeře, což pro závodníka, který neví, jak má vlastně rozvrhnou tempo, není příliš ideální kombinace podmínek. Nakonec z toho byl čas 53,80 s a nový osobák, ale věřím, že zde může Šimon reálně uvažovat o zlepšení klidně i vteřinu dolů. 

Osobní rekord si na čtyřstovce zapsal také Kuba Svoboda ,jenž ve stejném běhu zaběhl 56,00 s.

Poslední dva osobní rekordy předvedli kluci na 200 m. Vítek Vinduška moc hezky vystřihl zatáčku a i když mu v cíli síly hodně ubývaly, dokázal svůj běh vyhrát v čase 24,13 s. Jsem rád, že Vítka po dlouhé době nic nebolí a cítí se fit. Osobní rekord si zde zapsal také Tomáš Steklý za 24,79 s a jsem přesvědčen, že při byť mírném vylepšení techniky, musí tento čas jít hodně dolů.