Jdi na obsah Jdi na menu
 


3 nové osobáky ze Strahova.

V neděli 6.2.2022 jsme opět vyrazili na závody na pražský Strahov, kde jsme se zúčastnili veřejných závodů pořádaných ASK Dipoli. Tentokráte byla naše výprava 7 členná. Nový osobní rekord si na 60 metrů zaběhl Kuba Svoboda (7,63 s), který ještě před tím nastoupil k závodu na 60 m překážek. Zde byla však znatelná absence kvůli covidové karanténě, a tak to technicky nevyšlo úplně podle představ a hned na první překážce došlo ke kolizi. I tak zaběhl Kuba čas pod 9 vteřin (8,91 s) a věřím, že až se trochu dostaneme do techniky, budeme usilovat o prolomení hranice osobního rekordu.

1vsichni.jpg

Dobře se prezentoval i Jana Šafránková, která v rozběhu hladké šedesátky působila trochu svázaně, ale ve finále se už i sama cítila dobře. Potěšil mě uvolněný projev za cílovou páskou. Každopádně se malými krůčky posouváme kupředu. V rozběhu 7,97 s a ve finále 7,92 s. 

1safrankova.jpg

Vítek Vinduška byl podobně jako Kuba Svoboda omezen v trénování kvůli covidu. V rozběhu šedesátky zaběhl 7,47 s, což jsem si myslel, že bude lepší. I on sám se cítil v tomto závodě tak nějak nesvůj a hlavně bylo vidět, že u nevyšel start, z kterého spíše vstal než, že by se odrazil. Ve finále už dokázal srazit celou desetinu dolů a zaběhl 7,37 s, což je jeho letošní nejlepší výkon, takže jsme mohli odjíždět spokojení.

1soukal-vinduska.jpg

Velmi velký posun si na šedesátce zapsal žák Štěpán Veselý, který si na stejném místě před dvěma dny zaběhl osobák na 150 m a nyní své počínání napodobil, když vylepšil OR i na 60 m (7,77 s). Je vidět, že Štěpán rychle získává zkušenosti a na progres jeho výkonnosti to má výrazný vliv. 

1vesely1.jpg

Úplně poslední disciplínou, kterou jsme v rámci naší tréninkové skupiny absolvovali, byl závod mužů na 400 metrů. Zde jsem využil možnosti volného víkendu, skladby tréninkového plánu a do závodu přihlásil juniora Lukáše Soukala.

1soukal1.jpg

Pojali jsme tento závod jako de facto tréninkový start a myslím si, že to naplno splnilo očekávání. Lukyn měl mezičas na 200 metrů 23,2 s a díky dobře rozběhnutému tempu od svých soupeřů nakonec mohl "zatáhnout" posledních 100 m do výrazného finiše. Tím prolétl v novém osobáku, ozdobeném prolomením hranice 50 vteřin (49,95 s). Gratuluju! Pozitivním byl fakt, že podle mého úsudku netuhnul Lukáš v závěru tak výrazně jako například při třístovce, kterou zde běžel před 3 týdny. Za mě naprostá spokojenost.

1soukal.jpg