Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. den gigantu: Bronz pro štafetu v novém oddílovém rekordu!! Bilance: stříbro, bronz, 4 osobáky, 5 umístění v elitní osmičce.

V neděli 21.2.2016 brzo ráno jsme vstoupili do druhého dne Mistrovství ČR dorostenců a juniorů v pražské Stromovce. V tomto dnu nás čekaly dvě soutěže ve skokanských sektorech a závěrečná štafeta 4x200 m.

Hned trio výškařů z naší skupiny se kvalifikovalo na dnešní závod a už to byl pro naše borce velký úspěch. Techničtí delegáti se doslova vyřádili, když stanovovali základní výšku (178 cm). Sedm závodníků z celkového počtu 17 neskočilo tuto výšku. Už v rozeskakování jsme měli problémy. Bohužel mezi oněmi 7, kteří si na tomto mistrovství nezapsali žádný výkon, skončil i Tomáš Puczek, který po týdenní angíně základní výšku nezdolal. Útěchou mu stále může být vědomí, že při plné síle před 10 dny skočil osobák 184 cm.

Jan Jína si ve stejném sektoru poradil se základní výškou až napotřetí. Na další výšce 182 cm, která by v případě úspěchu znamenala nový osobák, bohužel již neuspěl, i když všechny tři pokusy byly velmi nadějné. V celkovém hodnocení si Honza odvezl velmi kvalitní 9. místo, které je zatím jeho nejlepším výsledkem na Mistrovství ČR.

Třetím výškařem byl Štěpán Šanc, loňský Mistr ČR v kategorii žactva. Po prodělané nemoci a lehkém zranění kolene jsme do soutěže vstupovali se smíšenými pocity. Nakonec se ale opět potvrdilo, že Štěpán je mužem velkých závodů, kde mu prostě sedí bouřlivá atmosféra. Úspěšně zdolal 186 cm a jelikož všechny výšky absolvoval na první pokusy, vyneslo mu to v prvním mistrovském závodě dorostenecké kategorie perfektní 4. místo. Medaile však nebyla příliš daleko. Již za 189 cm se bral bronz. Buďme ale vděční za brambory! wink

Další ze skokanské stáje vstoupil do Mistrovství ČR Pepa Bernat a to v sektoru trojskoku. Nejenže se Pepa hned na svém prvním životním startu při Mistrovství ČR prezentoval novým osobním rekordem, když ve třetí sérii dolétl na 12,51 m, ale dokázal se protlačit do finále a v celkovém součtu obsadil nečekané 8. místo! Gratulace!

Poslední naše starty přišly ve štafetách na 4x200 m. Naše "Béčko" ve složení Marek Řehák, Tadeáš Krakuvčík, Štěpán Šanc a Josef Bernat předvedlo solidní výkon 1:39,41, což znamenalo konečné 12. místo. Jelikož šlo o štafetu ,kde jsme částečně testovali dráhu a rychlost našich žáků pro start na jejich mistrovství, splnili kluci vytýčený cíl na 100 %. Časy na jednotlivých úsecích (25,2 - 24,8 - 24,8 - 24,7) dokazují, že máme na čem stavět v dalších závodech.

Avšak s daleko většími ambicemi na konečné umístění jsme vyhlíželi naši štafetu "A". Kvarteto Standa Jíra, Daniel Bezucha, Dominik Holub a Štěpán Hampl splnilo veškerá moje očekávání. Všichni borci zaběhli mezičasy nad úroveň svých PB (23,3 - 23,6 - 23,0 - 22,3). Dramatický doběh proti soupeřům z Kladna nedopadl sice v náš prospěch, ale výsledný čas 1:32,21 znamená nový oddílový rekord nejen dorostenecké, ale také pokoření 38 let starého oddílové rekordu v kategorii mužů! yes V celkovém součtu všech štafet na mistrovství kluci získali senzační 3. příčku a přebírali tak bronzové medaile.