Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. den na "gigantu" přinesl stříbro pro Štěpána Hampla za vyrovnaný PB.

20. 2. 2016

V sobotu 20.2.2016 odstartoval dvoudenní maratón mistrovského závodu dorostenců a juniorů v hale, kterému se přezdívá "gigant". Z naší tréninkové skupiny se na toto Mistrovství ČR kvalifikovala početná výprava 9 závodníků. V prvním dnu startovalo 5 z nich.

Jako první disciplína nás čekaly překážky na 60 m. Zde se prezentoval Honza Bouma a jeho čas 8,78 s stačil na celkovou 17. příčku v hodnocení mistrovství. Na startu Honza mírně zaváhal, když zavadil o první překážku a nejspíš toto zaváhání ho stálo možnost získat nový osobní rekord.

Další disciplínu jsme vyhlíželi s medailovými ambicemi. Na start sprintu na 60 m se postavil Štěpán Hampl a Standa Jíra. Štěpán k tomuto závodu nastupoval jako obhájce loňského mistrovského titulu. Ačkoliv se mu podařilo ve finále vyrovnat svůj osobní rekord (6,94 s), musel v cíli sklonit hlavu před vítězným Matějem Krskem z Kladna. Přesto Štěpán potvrdil, že patří k naprosté české špičce, když přebíral na stupních vítězů stříbrnou medaili.

Standa Jíra si svůj rozběh číslo 2 senzačně užil, když po výborném startu dokázal stlačit svoje životní maximum na této trati na perfektních 7,24 s. Tímto časem nakonec obsadil v celkovém hodnocení neočekávané 10. místo!

V odpoledním bloku jsme měli zastoupení ve dvou skokanských sektorech. Jako první zahájil závod Jindra Semotam ve skoku o tyči. Ačkoliv byl do soutěže nasazen s druhým nejlepším letošním výkonem, nepodařilo se mu v průběhu soutěže dostatečně zkoncentrovat. Skočených 380 cm stačilo na 5. příčku, což v daném momentě Jindru nutně mrzelo. S odstupem času však i z takovýchto závodů může vytěžit cenné zkušenosti.

V podvečerních hodinách zahájil závod v trojskoku Lukáš Kupka. Cílem v tomto závodě bylo vylepšit si osobní rekord a to se Lukášovi povedlo. Třetím pokusem dolétl totiž na 12,60 m a tímto výkonem obsadil nečekanou 13. příčku.