Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční soustředění v domácké atmosféře Turnova.

Od středy 5.4. do neděle 9.4.2023 jsme podnikli naše letošní jarní soustředění, při němž jsme využili velikonočních prázdnin. Navzdory špatným a relativně chladným předpovědím počasím se nám nakonec lokalita v oblíbeném Turnově odvděčila až řekněme překvapivě dobrým a mnohdy i slunečným počasím. Oproti jiným tréninkovým skupinám, které využili tento termín pro svá soustředění v jiných lokalitách ČR, si tak mohla desítka sprinterů z naší skupiny užívat i příjemné chvíle na stadionu i v blízké sportovní hale a posilovně.

1skupina.jpg

Na soustředění jsme se nakonec rozhodli odjet už ve středu, abychom celý blok o něco ještě prodloužili. Středeční trénink jsme zahajovali venku se silovou vytrvalostí a odrazovou sílou. Závěrečné dvoustovky přes kloboučky byly už jen takovou vyběhávací chuťovkou na závěr tohoto tréninku.

1skupina1.jpg

Ve čtvrtek dopoledne  jsme zahájili první fázi ve sportovní hale, kde si kluci zahráli fotbálek a musím říct, že se mi jejich zápal moc líbil. Poté následovala technická a drilová cvičení zaměřená na technické základy a reakční rychlost.

1fotbalek.jpg

1srandicky.jpg

1reakce.jpg

Odpolední trénink rychlosti proběhl již v tretrách a díky kloboučkům v úsecích jsme tak mohli ještě prohlubovat techniku. Následně jsme navíc zařadili oblíbené "blbůstky" a drily včetně abeced na trávě.

1abecedky.jpg

1trava.jpg

V pátek ráno za námi dorazila Jana Baldová, která si kluky hodně oblíbila nejen z předešlých SCM soustředění, ale zejména z pravidelného cvičení, které s ní absolvujeme v průběhu celého roku. Po ránu nám tak odcvičila zpevňovací lekci navíc se zaměřením na klenbu nohy. 

1zpevnovacky.jpg

1zebriny.jpg

Odpolední trénink byl opět na stadionu a v plánu byla tempová vytrvalost, při níž jsme zvolili 3x 200 + 3x 150 m. Mladší kluci šli adekvátní variantu v podobě 2x (120-100-80 m). Na závěr tohoto tréninku proběhlo ještě poměrně dlouhé a kvalitní 60 minutové protažení s Janou.

1soukal1.jpg

V sobotu dopoledne jsme využili nabídku místní velmi dobře vybavené posilovny a trénink proběhl zde. Krom posilky jsme využili i odhodovou halu, kde jsme házeli medíky. Krom samotného tréninku v posilovně využil kluci příležitost také trochu "zablbnout" a současně rozvíjet gymnastické dovednosti na duchně venku na stadionu.

1gymnastika.jpg

Sobota odpoledne bylo vskutku hezky slunečno, a tak jsme trénink mohli realizovat opět na stadionu s odrazovou náplní. Vše nakonec završeno kompenzační lekcí venku na čistém vzduchu. Značka ideál. Sobotní odpoledne nás opravdu hodně namotivovalo svým jarním nádechem. 

1protahovani.jpg

1protahovani-1.jpg

Poslední den v neděli jsme měli plánu rozloučit se s Turnovem a letošním jarním soustředěním rychlostní náplní. Krom rozcvičovacích herně laděných rychlostních cvičení jsme absolvovali štafetové úseky v tretrách a taktéž frekvenční žebřík a závěrečné drily na lančích. 

1signaly.jpg

1padavky-ruce.jpg

Celkově hodnotím celé soustřeďko jako opravdu povedené a díky dobré náladě všech kluků jsme mohli všechny tréninky absolvovat v příjemné atmosféře. Myslím, že i domácké prostředí našeho ubytování tomu hodně napomohlo. 

1krat-vesely.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soustředění Turnov jaro 2023