Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Nymburce proběhlo sprinterské SCM soustředění včetně štafetové přípravy.

V období od neděle 17.4. do soboty 23.4.2022 se v prostorách Sportovního centra Nymburk uskutečnilo soustředění sprinterské sekce SCM, kterého se z naší tréninkové skupiny zúčastnili čtyři borci - Lukáš Soukal , Jirka Šámal, Šimon Kratochvíl a Jirka Synek.

Fotoalbum ZDE.

5.jpg

Vzhledem k předchozím soustředěním v Malé Úpě a Trutnově jsme plán mírně redukovali, aby kluci nebyli totálně uvaření, ale současně si myslím, že jsme udělali kupu práce. Letní závodní období se nemilosrdně blíží, a tak jsme na tomto soustřeďku už zařazovali ostřejší úseky. 

2.jpg

Do náplně tohoto soustředění byla zařazena také příprava juniorské štafety na 4x100 m, v které se uplatnili i naši kluci. Ačkoliv zde někteří členové kádru U20 chyběli, podařilo se nám v rámci nymburského kempu pracovat s osmičlennou skupinou, což považuji za velmi přínosné.

1.jpg

Krom každodenních drilových cvičení jsme zařadili i dva rychlostní tréninky na sbíhání dvojiček. Zejména trénink v pátek dopoledne se mi opravdu líbil. V následných rozborech jsme klukům potom mohli ukázat klíčové body.

4.jpg

Podvečerní a večerní bloky mohli kluci využít regeneraci v podobě masáží, lymfodrenážních kalhot, magnetoterapie či elektroterapie. Regenerační linku jsme měli opravdu dokonalou! Navíc bylo možné dvakrát během dne využít hydromasážní bazén a ob den také saunu.

8.jpg

Do náplně soustředění jsem zařadil samozřejmě i doplňkové aktivity, takže jsme využili plavecký bazén, místní přilehlý lesopark, nakloněnou rovinku, posilovnu a  tělocvičny.

6.jpg

Celkově vzato mě nadchla atmosféra celého soustředění. Bylo to opravdu fajn a shrnout bych to mohl následovně: "Nejde o to kde, ale s kým!".

7.jpg