Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středeční volný den jsme investovali k výletu do Benátek.

Ve středu 11.4.2018 jsme si během soustředění v italském Caorle naplánovali volný den. A ten jsme využili opravdu naplno, když jsme podnikli výlet do turisticky jednoho z nejoblíbenějších měst na světě- Benátek. 

20180411_092624.jpg

Díky pečlivé přípravě a podpoře naší delegátky, jsme na cestě nezaznamenali jakýkoliv problém. Po příjezdu do "města na laguně " jsme se podle šipek, které byly opravdu a doslova na každém rohu, vydali k Ponte Rialto. První z našich historických cílů byl obesetý hromadou turistů, což se dalo na Mostu zlatníků, v historii proslulém čilým a snad na každém metru kvetoucím obchodu se zlatem, čekat. 

20180411_122353.jpg

Druhým cílem, kam nás šipky vedly, bylo Náměstí svatého Marka, kde jsme mohli obdivovat nádhernou výzdobu obrovské baziliky i rozlehlost velkého starodávného náměstí Piazza San Marco. Světec evangelista, po němž se náměstí i bazilika jmenují a jehož ostatky se Benátkám podařilo v raném středověku ukořistit, díky čemuž město získalo zcela výjimečné postavení v tamním politickém evropském a vlastně světovém rozvrstvení, si i v dnešní době uchovává v tomto krásném městě výsostné postavení a Benátčané jsou na něj právem hrdí.

benatky.jpg

...více už jsem nechtěl naši skupinu historickými cíli trápit, a tak jsem velení předal Kupkysovi. Ten nás díky navigaci v telefonu zavedl do McDonaldu, kde byly ale šílené fronty. Dali jsme si tedy dvacetiminutový rozchod,  aby si každý mohl nakoupit něco k snědku. Děvčata bohužel většinu tohoto času strávila ve frontě na záchody, ale zase se téměř u každého krámku zastavila a pátrala po nějakých "zbytečnostech". wink

A poté už jsme se ubírali zpět k našemu výchozímu bodu Piazzele Roma, kde jsme nasedli do autobusu a jeli zpět do Caorle. Myslím si, že výlet se vydařil!