Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slunečné podzimní soustředění.

Od pátku 25.10. do úterý 29.10.2019 jsme absolvovali podzimní soustředění v krásném areálu Bret v Prkenném Dole u Žacléře. Podmínky byly opravdu výtečné. Ubytování v solidně vybavených chatkách, které poskytly atletům soukromí a možná i větší pocit zodpovědnosti. Výborná kuchyně, bohatá regenerační jednotka v hlavní budově a nevídané sportovní zázemí v podobě dvou velkých multifunkčních hřišť a dvou volejbalových kurtů. K tomu je nutné přičíst také posilovnu a v neposlední řadě nádherné slunečné počasí a příjemné teploty, které provázely naše soustřeďko. Všechny tyto faktory vykrystalizovaly ve velmi příjemný dojem, který ve mě po tomto pobytu zůstal. Všech 16 svěřenců jsem na závěr pochválil, protože mě všichni potěšili svým přístupem. 

5mensi.jpg

Krátká rekapitulace všeho, čím jsme prošli:

V pátek hned po příjezdu jsem absolvovali výběh na rozhlednu Elišku, kde jsme se pokochali hezkými výhledy, abychom si po návratu do našeho areálu ještě přidali půl hodinky různých jak říkám "blbůstek" zaměřených na koordinaci, abecedu a obratnost. Poté ještě fotbálek.

1.jpg

Sobotní dopoledne jsme do hry zapojili běžkařské hole, které jsou v naší skupině moc oblíbené. Kratší kopečky proložené ostrými 20 metrovými sprinty dvojic.

3.jpg

Završili jsme to posilkem na zpevnění břišních partií a celkem vydatným turnajem v kin-ballu, který se všem zprvu zdál jako nějaká odpočinková záležitost. Záhy se však všichni přesvědčili, že 20 minut této hry, kdy neustále klekáte, vstáváte a rychle sprintujete, je dost "vytěžující", jak by jistě podotkl Mára.

4.jpg

Po obědě jsme odpolední fázi zahájili na beachvolejbale, který jsme sice hráli již v botách, ale stejnak to byla parádní hra. Následovalo 20 minut biatlonové aktivity, kdy tříčlenná družstva střílela ze vzduchovek a následoval běh spojený s odhodem medíků. Večer sauna, vířivka, večeře, druhá večeře, spánek...

Neděli jsme zahájili cca tříčtrtě hodinovým fotbálkem, neboť já jsem běhal už od 9 hodin po kopcích a trasoval odpolední orienťák. Trošku jsem ho s kolegou natáhli, a tak jsem se na dopolední fázi vrátil se zpožděním. Na společném rozcvičení jsem si dal opět záležet...jak jinak a kde jinde se to lépe organizuje než-li na soustředění. V těhle rozcvičkách se dá vždy vymyslet něco nového a zajímavého a hlavně se dá udělat už hodně práce dopředu a navíc.

6.jpg

Poté následovalo cca 40 minut tréninku na umělce zaměřeného na odrazy, odhody medíku a překážkářskou abecedu. Nedělní odpoledne bylo vyčleněno na závod dvojic v orientačním běhu. Tentokrát jsme stanovili pravidla, kdy každá meta měla svoji bodovou hodnotu nebo také obrazně řečeno výškovou míru. Nejlehčí bod měl 100 a nejtěžší 3000 bodů. Okruh měřil cca 5,5-6,5 km také podle toho, kdo zvolil jakou trasu a kdo a jak bloudil. Nicméně převýšení 350 metrů samo o sobě vypovídalo o náročnosti letošního závodu. Těm nejlepším dvojicím trval závod 46 minut. Na celkovém druhém místě se umístila dvojice Krakuvčík-Řehák za týmem Moc-Teplý ze skupiny pana Tučka a Kláry Tučkové. Před večeří jsme ještě na necelou hodinku zašli do posilovny a poté už hurá na véču a po ní opět sauna a vířivka.

V pondělí po ránu se nikomu kdovíjak do tréninku nechtělo. Společná rozcvička ale chtě nechtě probudila a rozproudila i ty nejotrlejší. Poté jsme si vzali hůlky a šli na travnaté cca 150 m kopečky.

2.jpg

Odpoledne jsem vyčlenil jako volnější, a tak jsme šli naplno využít přilehlá sportoviště. Asi hodinku jsme se zdrželi na beachvolejbale a potom si kluci zahráli bränball. Ten zas až tak odpočinkový nebyl, protože celých 30 minut do toho kluci šlapali naplno ve vyhecovaném zápase. To se mi líbilo. Holky měli individuální režim a hrály tenis a badminton.

Poslední trénink proběhl v úterý dopoledne a zde jsem si připravil kruháček, v kterém jsem si připravil spíše netradiční cviky a cviky zaměřené na kompenzační a vyrovnávací a stabilizační efekt.


8a.jpg8b.jpg

 

 

 

 

 


8c.jpg8d.jpg

 

 

 

 

 


8e.jpg8f.jpg

 

 

 

 

 


Na úplný závěr jsme se rozloučili výběhem na 300 metru dlouhou sjezdovku v našem areálu. Dalo to zabrat, ale na vrcholu jsme si udělali poslední společnou fotku. Hezká tečka!

9.jpg